"СИНИША ПАВИЋ ЈЕ ТАЛИЧАН ЗА МОЈУ КАРИЈЕРУ": Сви га памтимо као Попца из "Срећних људи", а Александар Дунић сада спрема нову улогу

Новости онлајн

24. 05. 2021. у 16:26

АЛЕКСАНДРА Дунића гледаоци су упамтили још пре четврт века као доктора Попца у серији “Срећни људи”.

СИНИША ПАВИЋ ЈЕ ТАЛИЧАН ЗА МОЈУ КАРИЈЕРУ: Сви га памтимо као Попца из Срећних људи, а Александар Дунић сада спрема нову улогу

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

И данас, глумац воли да сарађује са Синишом Павићем и ужива играјући у сваком његовом комаду. Тренутно снима другу сезону “Јунака нашег доба”, где тумачи полицајца Живорада Жику. Увек наглашава да му је Павић био таличан за каријеру.

- Синиша је изузетно битан и од кључне важности за моју каријеру. Он је човек који ми је изузетно помогао у животу и много пута ми је пружио шансу, а ја сам тада давао све од себе да оправдам очекивања. Трудио сам се максимално и мислим да сам у тим серијама, које су биле изузетно успешне, имао значајне улоге. Павић увек има одличан текст и пресрећан сам што сам и овог пута део екипе која ради његову серију. Синишини текстови су инспиративни за глумца и врло важни за целокупну друштвену заједницу, зато што те серије трају дуго, а људске нарави и карактери у тим причама су мање више непромењљиви. Можда се то у природи и мења, али наш људски живот је много кратак да то приметимо. Синиша за те људске слабости има јако добро око и такве приче су споро променљиве. Менталитет и карактери се споро мењају и ми живимо у времену технике, у коме је све доступно. Комотније живимо, али негде у дубини душе нешто што је исконско и базично, што сама природа негде одређује, се јако тешко мења - сматра Александар Дунић.

Глумац открива да се са његовим ликом, у наставку серије “Јунаци нашег доба”, много тога дешава.

- Живорад се са својом породицом страшно обрукао. Они су у суштини хтели да задрже паре које нису њихове а да остану морално чисти сами пред собом и пред светом. Ја, као полицајац, не пријављујем по службеној дужности проналазак 100.000 евра, а морао би то да учиним. Сви они желе да се окористе и да присвоје туђе. Једноставно желе да им све падне без рада са “неба”. Све је то једно озбиљно морално посрнуће. То што су сиромашни и даље не значи да не морају да буду честити и поштени. Они се једноставно брукају и све то ескалира и доводи до усијања целог проблема - загонетан је Дунић.

Евиденто је да се данас све врти око пара, а Александар каже да тако нешто није код свих људи и да је то срећа.

- Постоје часни изузеци и због таквих људи сунце сија. Ови који су “легли на руду” и који једноставно увек иду за модом, нека им је бог у помоћ.

Познати глумац у својој матичној кући, Позоришту на Теразијама, игра у две представе: “Са друге стране јастука” и “Цигани лете у небо“. Тренутно ради и монодраму о кнезу Милошу чији је текст написао Милован Витезовић.

- Пре неколико година мени је Витезовић дао свој текст по коме сам урадио монодраму. Прошле године се заинтересовало Српско позорише у Мађарској и одлучили смо да урадим монодраму која ће премијерно бити изведена почеком јуна у Пешти. Касније ћу ту представу изводити на фестивалима и у заједницима где живи српско становништво.

Дунић истиче да је ово веома тешко време за културу.

- Појединци су ме питали да ли је ово најтеже време од како се бавим глумом. То не бих могао да тврдим, али што год сте више окренути материјалном, врлина се повлачи. Ако културу подведемо под врлином у вулгарном материјализму, врлина нема шта да тражи. Позоришта ипак имају своју мисионарску и просветитељску улогу и требало би да говори људима о великим идеалима, људским дометима, о изузетним људима... Коме то да се прича ако нема ко да чује и ако то никога не дира. Морало би цело друштво да ради на томе, да будемо бољи људи, а да бисмо били бољи људи за то треба да се упрегне и школа, и министарство информисања, и новинари, и родитељи... И материјална богатства су апсурд ако то нема с киме човек да подели и ако је он у маси несрећних људи. То може само да пробуди завист, удвориштво, улизиштво, лажно братство и пријатељство. Људи који имају новца су исто у проблему ако умеју да размишљају јер никад не знаш зашто ти неко прилази и са којим мотивима. Значи морамо да будемо бољи људи, а то мора да буде промовисано на нивоу друштва - закључује глумац.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)