ПАЛА "БАНКОМАТ БАНДА": Плином разносили апарате - ово им нису једина кривична дела

О. М.

12. 05. 2021. у 13:02

ЕНИС Мандал звани Пајсер (38) и Омер Махмутовић (36) из Сарајева, те Аднан Сахачић из Градачца ухапшени су због сумње да су у протекле две године "дигли у ваздух" три банкомата у Модричи и Шамцу из којих су украли 159.000 марака.

ПАЛА БАНКОМАТ БАНДА: Плином разносили апарате - ово им нису једина кривична дела

Фото: О.М.

Енис Мандал звани Пајсер (38) и Омер Махмутовић (36) из Сарајева, те Аданан Сахачић из Градачца ухапшени су због сумње да су у протекле две године "дигли у ваздух" три банкомата у Модричи и Шамцу из којих су украли 159.000 марака.

Чланови "банкомат банде" ухапшени су у заједничкој акцији добојске полиције са Управом криминалистичке полиције МУП РС и Федералне управе полиције (ФУП). На терет им се стављају три напада на банкомате "Уникредит банке", од чега су из два украли 159.000 КМ, док из трећег нису успели да однесу новац. Терете се и за крађу два аутомобила, које су користили у нападима.

- Постоји основ сумње да су ухапшени током 2019. у Шамцу украли "БМВ", вредан 18.000 КМ, који су потом користили у покушају крађе. Помоћу одговарајућег плина изазвали су детонацију унутар банкомата, који су оштетили, али до новца нису дошли јер експлозија није уништила касу банкомата - рекла је портпарол ПУ Добој Драгана Керкез.

Она каже да је украдени "БМВ" накнадно пронађен запаљен на подручју општине Усора у ФБиХ. Сумња се да је група на идентичан начин у октобру 2019. године разнела банкомат "Уникредит банке" у Тржном центру "Бинго" у Модричи из којег су украли 22.000 КМ.

- Сумња се и да су у априлу ове године у Модричи украли "ауди Q7", вредан око 24.000 КМ који су 1. маја користили у нападу на исти банкомат у ТЦ "Бинго" у Модричи. И тада су изазвали експлозију и банкомата су украли 137.000 КМ - каже Керкез, наводећи да украдени "ауди" још није пронађен.

Након криминалистичке обраде осумњичени су уз извештај о почињеним кривичним делима предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)