КРШЕЋИ ПРОПИСЕ УСМРТИО ЉУДЕ: Подигнута оптужница за несрећу у којој су погинули Данијела и Дарио Хршум

О. МАТАВУЉ

11. 05. 2021. у 06:08

ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Источном Сарајеву подигло је оптужницу против Амира Кујовића (37) из Сарајева због изазивања саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Данијела (42) и Дарио Хршум (50) из Пала, а тешко је повређена његова сапутница Амина Р.

КРШЕЋИ ПРОПИСЕ УСМРТИО ЉУДЕ: Подигнута оптужница за несрећу у којој су погинули Данијела и Дарио Хршум

Фото Ватрогасна јединица Пале

Кујовићу је на терет стављено кривично дело угрожавање јавног саобраћаја за које је запрећена казна од три до 15 година затвора. У оптужници, коју је потврдио Окружни суд у Источном Сарајеву, наводи се да је дело починио с умишљајем, јер се није придржавао саобраћајних прописа чиме је угрозио јавни саобраћај и довео у опасност животе људи, услед чега је наступила смрт више особа.

ТЕСТ ПОГРЕШИО

АМИР Кујовић је након саобраћајне несреће ухапшен и у притвору је провео три месеца. После удеса је био позитиван на брзом тесту за дрогу. Међутим, вештачењем крви је утврђено да није био под утицајем наркотика.

Несрећа се догодила 11. августа прошле године на магистралном путу Пале - Љубогошта. У оптужници се наводи да је Кујовић без важеће возачке дозволе управљао "мерцедесом ГЛЦ 350", који је власништво Б. А., и да је возио са 0,41 промилом алкохола у крви.

ТРАГЕДИЈА Данијела и Дарио Хршум, Фото "Фејсбук"

- Оптужени није прилагодио брзину карактеристикама и стању пута, видљивости, атмосферским приликама и саобраћајним знаковима. На делу пута где је брзина ограничена на 60 километара на сат, возио је брзином од 75, иако је безбедна брзина била до 49 километара на сат - наводи се у оптужници.

Појашњава се да Кујовић возило није држао уз десну ивицу коловоза, већ је прешао у леву траку намењену за саобраћај из супротног смера. Свестан да тако може угрозити јавни саобраћај и довести у опасност животе људи, Кујовић је на то пристао и изгубио је могућност да избегне саобраћајну незгоду.

- Предњим делом возила оптужени је ударио у "ауди А3" којим је управљао Дарио Хршум крећући се из Љубогоште према Палама - додаје се у оптужници.

Услед удара "ауди" је слетео с коловоза и у њему су настрадали супружници Дарио и Данијела Хршум, иза којих су остала два малолетна сина. У "мерцедесу" је тешко повређена Амина Р. која је задобила прелом бутне кости.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)