ЗА УБИСТВО ОЦА 16 ГОДИНА: У Основном суду изречена првостепена пресуда Далибору Јовичевићу (35) из Брчког

О. МАТАВУЉ

08. 05. 2021. у 17:26

ДАЛИБОР Јовичевић (35) из Брчког осуђен је у Основном суду у том граду на 16 година затвора за свирепо и подмукло убиство свог оца Славка Јовичевића (63), кога је аутоматском пушком изударао по глави!

ЗА УБИСТВО ОЦА 16 ГОДИНА: У Основном суду изречена првостепена пресуда Далибору Јовичевићу (35) из Брчког

Фото Архива

Пресуда није правоснажна и обе стране у поступку могу уложити жалбу.

Злочин се догодио у Славковој кући у ноћи између 11. и 12. фебруара прошле године у Новом Насељу, у месту Брезово Поље, код Брчког.

- Тужилаштво Брчко дистрикта доказало је кривицу Далибора Јовичевића, оптуженог да је убио оца. Након одржаног суђења пред Основним судом Дистрикта Јовичевићу је изречена казна од 16 година затвора - саопштило је Тужилаштво.

У саопштењу се наводи да је злочин почињен на окрутан и подмукао начин. Јовичевић је оптужен да је оца усмртио док су се сами налазили у кући и то ударцима тврдим предметом - аутоматском пушком којом је Славку задао више удара у пределу главе. Услед повреда Славко је на месту остао мртав.

ПОСТУПЦИ ЗА СВИРЕПЕ ЗЛОЧИНЕ

ПРЕД брчанским правосуђем у току су поступци за више свирепих убистава и најтежих крвних деликата који су се догодили у врло кратком временском размаку. Осим поменутог, у току је поступак четворици оптужених за отмицу и мучење Едина Зејћировића, кога су бацили у Саву у којој се утопио...

У оптужници се наводило да је Далибор оца затекао на кревету и да га је кухињским ножем убо четири пута по глави и врату. Потом га је најмање седам пута пушком ударио у главу. Оцу је, како се наводи, замотао главу јорганом, узео неопходне ствари и побегао из куће коју је закључао. Пушку је очистио од крви, замотао у најлон и закопао у дворишту куће.

ПРЕСУДА Далибор Јовичевић, Фото Архива

Као мотив злочина наводили су се поремећени односи између оца и сина, који дуже време нису разговарали, а Далибор је био условљен да се најкасније до 1. марта исели из куће.

Окрвављено Славково тело сутрадан је у кући пронашла његова супруга.

Истовремено је уочен нестанак његовог сина.

Будући да су током увиђаја пронађени докази који указују да је Далибор убио оца, полиција Брчко дистрикта за њим је расписала потрагу.

Више од две седмице био је у бекству, па је за њим расписана и међународна потерница.

Ухапшен је у Сарајеву након што се јавио медицинској служби ради указивања лекарске помоћи.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)