ВЕЛИКИ ПРОЈЕКТИ ЗА РС: Додик открио о чему ће сутра у Бањалуци разговарати са државним врхом Србије (ВИДЕО)

Novosti online

21. 04. 2021. у 18:01

ДРЖАВНИ врх Србије боравиће сутра у Бањалуци, а српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик каже да ће са њима разговарати о реализацији значајних пројеката.

ВЕЛИКИ ПРОЈЕКТИ ЗА РС: Додик открио о чему ће сутра у Бањалуци разговарати са државним врхом Србије (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм

- У посету долазе председник Србије Александар Вучић, премијер Ана Брнабић и председник Народне скупштине Ивица Дачић. У континуитету одржавамо састанке Савета за спровођење Споразума о специјалним везама и разматрамо досадашње резултате и пројекте које смо реализовали - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да Република Српска и Србија имају добре односе, као и да ће бити одржани посебни састанци на којима ће бити речи о реализацији будућих пројеката.

- Разговараћемо и о томе када ће почети радови на изградњи хидроелектране Бук бијела и још две хидроцентрале на реци Дрини. Биће речии о изградњи аеродрома у Требињу где су предузете припремне радње, а Србија обезбедила новац из буџета, након чега су Бошњаци поднели пријаву Уставном суду БиХ да би процес успорили - навео је Додик.

Нагласио је да ће бити речи и о епидемиолошкој ситуацији, снабдевању гасом, изградњи дела ауто-пута до Раче.

- Србија од Кузмина већ гради деоницу. Обећање постоји да ће помоћи изградњу ауто-пута од Раче до Бијељине. Све су то велике теме, а са делегацијом Србије разговараће наши значајни људи - рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Он је подсетио да је један од значајнијих договора Српске и Србије заједничко обележавање догађаја из историје српског народа.

- Заједнички смо увели празник којим се у септембру обележава наша застава, а финализујемо договор да школски програм из групе националних предмета буде идентичан. То говори о томе колико смо се одмакли од оних који су тражили да историја БиХ буде написана за све народе, иако је потпуно различита - навео је Додик.

Подсетио је да ће Вучић примити и Кључ Града Бањалука, који му је, како је рекао, додељен на предлог СНСД-а.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)