ОПШТИНСКИ ФУНКЦИОНЕР СВАЂУ РЕШАВАО ПЕСНИЦАМА? Скандал у Хан Пијеску, после једнодневне потраге ухапшен начелник Ђурић

О. МАТАВУЉ

20. 04. 2021. у 21:53

СЛОБОДАН Ђурић, начелник Општине Хан Пијесак, предао се у понедељак вече полицији која је за њим расписала потрагу због сумње да је на путу у Власеници претукао Мерседа Трбића из Сарајева.

ОПШТИНСКИ ФУНКЦИОНЕР СВАЂУ РЕШАВАО ПЕСНИЦАМА? Скандал у Хан Пијеску, после једнодневне потраге ухапшен начелник Ђурић

Фото: Новости

Након целодневне потраге Ђурић се, у пратњи адвоката Петка Будише, око 22 часа јавио у полицијску станицу у Власеници и потом је лишен слободе и задржан на криминалистичкој обради.

У полицији наводе да је Ђурић осумњичен за наношење тешких телесних повреда и излагање опасности М. Т. који је, након напада помахниталог начелника, задржан на лечењу у УКЦ Тузла са повредама грудног коша.

Напад се догодио у понедељак пет минута иза поноћи на путу Власеница - Хан Пијесак. Трбић је у пријави навео да га је током вожње сустигао теренац "тојота" београдских таблица. Потом је пресрео његов "рено твинго". Након што су се зауставили возач теренца га је напао, извукао из аутомобила и претукао, наневши му тешке повреде.

- Предузимајући истражне радње полицијски службеници су утврдили да постоје основи сумње да је напад извршио С. Ђ. - рекао је портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар.

Фото: Архива "Новости"

Слободан Ђурић

Он каже да је о свему обавештено ОЈТ у Источном Сарајеву које се изјаснило да инцидент има обележје два кривична дела. Будући да Ђурић није затечен на адреси становања за њим је расписана потрага, као и за возилом које је користио у време напада.

Према незваничним информацијама, повод је бизарна свађа у саобраћају. Наводно је Трбић "твингом" управљао на начин који је Ђурића разбеснео до те мере да је пошто-пото желео да се с њим обрачуна.

НИЈЕ БИО У БЕКСТВУ

ПЕТКО Будиша наглашава да његов клијент није био у бекству, и да се јавио полицији чим је успео да с њим ступи у контакт.

- Више пута ме је позивао и није ме могао добити, јер сам тај дан имао више суђења. Моја канцеларија се налази у Бијељини и када смо коначно ступили у контакт, прошло је доста времена док сам ја дошао у Власеницу - рекао је Будиша.

Причу о свађи у саобраћају потврдио је и адвокат Петко Будиша, наводећи да се због радњи оштећеног у саобраћају Ђурић осећао угроженим.

- То је био саобраћајни инцидент. Дошло је до неспоразума између мог клијента и оштећеног, а тужилаштво ће утврђивати околности тог догађаја. Треба да знате да се оштећени окренуо у кривини и да му се ауто преврнуло на бок, а механизам настанка његових повреда утврдиће се вештачењем - рекао је Будиша.

Додао је да је Ђурић у полицији дао изјаву у којој је описао како се инцидент догодио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

boki

21.04.2021. 08:08

Nacelnik opstine ucestvuje u tuci.U lokalnim upravama mnogo he na funkcijama nemoralnih osoba koji na razne privilrgovane nacine dode fo fynkcije.Dravne ispekcije moraju kontrolisati to su ceste pojave da u javna i drzavne ystanove zaposljsvaju ljudi bez bilo kakve provere