ПРОПАЛО 1.300 ДОЗА "СПУТЊИКА В": Скандал у Приједору, наложена хитна истрага

О. М.

14. 04. 2021. у 12:00

ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић затражио је и наложио министру здравља и социјалне заштите Алену Шеранићу и градоначелнику Приједора Далибору Павловићу да се под хитно испита због чега је и на који начин дошло до пропадања и уништавања 1.300 доза вакцине "Спутњик Ве" компонете 2, у Дому здравља у Приједору.

ПРОПАЛО 1.300 ДОЗА СПУТЊИКА В: Скандал у Приједору, наложена хитна истрага

Фото: ЕПА

Вишковић је затражио да градоначелник Приједора Далибор Павловић предузме све неопходне радње како би се санкционисали одговорни за штету која је проузрокована уништавањем вакцине.

Фото: О. М.

- У ситуцији када се Република Српска бори да заштити здравље својих грађана, омогући и убрза испоруку плаћених вакцина за потребе становништва, не сме се и не може дозволити да се неодговорним понашањем и поступцима појединаца угрожава имунизација у Републици Српској и угрози заштита здравља наших грађана - саопштено је из Владе РС.

Додаје се да је Српска издвојила је 20 милиона КМ, чиме је платила милион доза вакцина што је количина која је потребна да 500.000 грађана добије бесплатну вакцину и свакодневно се предузимају све радње да се испоштује уговорена динамика испоруке вакцина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)