СКЛОПИЛА СПОРАЗУМ О ПРИЗНАЊУ КРИВИЦЕ: Изречена пресуда бањалучкој инспекторки за привредни криминал, ево на колико је осуђена

О. М.

13. 04. 2021. у 20:21

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци осудио је Јелену Флорјан, некадашњу инспекторку за привредни криминал ПУ Бањалука, на годину дана затвора због примања мита у износу од 20.000 КМ.

СКЛОПИЛА СПОРАЗУМ О ПРИЗНАЊУ КРИВИЦЕ: Изречена пресуда бањалучкој инспекторки за привредни криминал, ево на колико је осуђена

Фото: О. М.

Флорјановој је изречена и мера забране обављања делатности полицијског службеника у трајању од три године, а време које проведе иза решетака неће бити урачунато у забрану. Пресуда је изречена након што је са Републичким јавним тужилаштвом склопила споразум о признању кривице, који је суд прихватио.

Она је тиме у потпуности признала да је заједно с колегом Ненадом Грујићем у фебруару 2020. примила мито од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића, против којег су водили истрагу за наводне малверзације. Од Видића су захтевали да им плати 30.000 КМ како би средили обустављање истраге.

Грујић је ухапшен након што је од Видића примио први део мита у означеним новчаницама, а примопредају је пратила полиција. Након што је Флорјанова признала кривицу, поступак против ње је раздвојен у односу на Грујића. Њему ће процес кренути из почетка, а главни претрес је заказан за јун.

Видић је исказао велику храброст јер не само да је пријавио инспекторе, већ је након режиране примопредаје у договору са истражитељима отишао у службене просторије да би га Флорјанова саслушала у својству осумњиченог, када је и ухапшена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)