ДЕЛИЛИ САДНИЦЕ БЕЛОГ ЈАСЕНА: И Бијељина се прикључила акцији „Посади свој хлад“

В. М.

10. 04. 2021. у 01:05

НА Тргу Краља Петра Првог Карађорђевића одржана је акција „Посади свој хлад“, у којој су представници Одсека за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина заинтересованим суграђанима поделили 220 садница белог јасена.

ДЕЛИЛИ САДНИЦЕ БЕЛОГ ЈАСЕНА: И Бијељина се прикључила акцији „Посади свој хлад“

Фото: В. Митрић

- Циљ нам је да оваквим акцијама утичемо на побољшање чистоће и квалитета ваздуха у нашој локалној заједници. Узевши у обзир да је број садница ограничен, једна особа може да добије највише једну садницу - истакла је шеф Одсека Анкица Тодоровић.

Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене Бијељину и које брину о здрављу грађана.

- Свака садница садржи упутство за садњу, лого спонзора и QR код путем којег сваки власник саднице може да се региструје и да прати упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за име особе које је посадила јасен и датум садње - додала је Тодоровићева.

Пројекат „Посади свој хлад“ је усаглашен са циљевима дефинисаним у поглављу 27 претприступних преговора са Европском унијом, циљевима светске акције „Билион стабала” Светског економског форума у Давосу и „Европским зеленим планом“, у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)