СЛУЧАЈ ОТМИЦЕ МАЛОЛЕТНЕ СРПКИЊЕ: Несуђена свекрва јој поручила - Граничном полицајцу платићемо 400 евра, доћи ћемо по бебу

Новости онлине

07. 04. 2021. у 22:19

ЧИМ те врате у Србију знаш да ћемо доћи по бебу и вратити је назад, граничном полицајцу ћемо платити 400 евра и пролазимо без проблема.

СЛУЧАЈ ОТМИЦЕ МАЛОЛЕТНЕ СРПКИЊЕ: Несуђена свекрва јој поручила - Граничном  полицајцу платићемо 400 евра, доћи ћемо по бебу

Depositphotos

Овим речима обратила се малолетној држављанки Србије и жртви бруталне отмице у Бањалуци њена несуђена свекрва М.З. из Бањалуке.

Случај отмице малолетне мајке у Бањалуци отворио је бројна питања, међу којима је и оно на који начин се преко државне границе илегално пребацују бебе. Наиме, малолетница и њена беба су још прошле године депортоване из БиХ са забраном уласка у трајању од годину дана.

ОТМИЦА

Међутим, забрана уласка у БиХ очигледно није спречила малолетну држављанку Србије да се с бебом поново врати у Бањалуку, а након речи њене несуђене свекрве, сада је јасно и како је то урађено.

Поставља се питање да ли ће након свега одреаговати надлежне агенције на нивоу БиХ, како би све било расветљено у потпуности. Овај случај сигурно не би ни био откривен, нити би се знало за илегални повратак мајке и бебе у Бањалуку, да малолетницу прошле седмице нису покушали да отму чланови једне бањалучке породице.

- Овакве ствари годинама пролазе испод радара безбедносних агенција, а мирноћа којом се М.З. обратила малолетној мајци само иде у прилог томе да су канали кријумчарења толико сигурни да нико не стрепи да ће бити откривен – испричао је извор из безбедносних агенција БиХ.

ИСТРАЖИТИ СЛУЧАЈ

Дарко Трифуновић, стручњак за безбедност, истиче да случај треба истражити и да се све може врло лако проверити увидом у безбедносне камере на граничним прелазима како би се утврдило да ли гранични полицајци учествују у кријумчарењу људи. Међутим, Трифуновић сумња да се иза свега крије другачија прича.

- Склон сам да верујем да је овде можда намерно речено једно како би се прикрила права рута којом иде кријумчарски ланац, а то је преко реке Дрине - изјавио је Трифуновић.

Подсетимо, бањалучка полиција је прошле седмице ухапсила четири особе због сумње да су учествовале у отмици и наношењу телесних повреда држављанки Србије Р.Т. (17).

– Малолетница је изнајмила собу у једној кући у бањалучком насељу Лазарево када су у ноћним сатима на врата покуцали Н.А. и његов малолетни син А.А. Они су буквално извукли малолетницу из собе и стрпали је у ауто, а затим је тукли и давили. Срећом, с малолетницом је у изнајмљеној кући била једна жена, која је одмах обавестила полицију о ономе што се догађало, а патрола је у рекордном времену успела да лоцира аутомобил у којем је била малолетница и ухапсила је насилнике - испричао је раније извор из истраге.

Након хапшења осумњичених у случај су се укључили и социјални радници, који су одмах препознали малолетницу и поставили питање где је њена беба. Иако су у први мах чланови породице осумњиченог отмичара покушали да сакрију бебу, она је пронађена у његовој кући у бањалучком насељу Сутурлија, а затим предана мајци.

СИГУРНА КУЋА

Малолетна држављанка Србије и њена беба смештене су у Сигурну кућу за жртве трговине људима у БиХ, а очекује их нова депортација и забрана уласка у БиХ.

Занимљиво је да је Служба за послове са странцима - Теренски центар Бањалука и у новембру прошле године донела решења о стављању под надзор малолетне Р.Т. и њене бебе и њихов смештај у Сигурну кућу за жртве трговине људима у БиХ.

Претходно је против малолетне држављанке Србије Р.Т. донесено решење о протеривању из БиХ на период од једне године. Малолетница је с бебом изашла из БиХ 27. новембра прошле године и вратила се у Шабац. Међутим, илегално је крајем јануара ове године поново ушла у БиХ и скрасила се у Бањалуци.

(srbijadanas.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)