СТАЊЕ СЕ КОМПЛИКУЈЕ: Епидемија у Бијељини не јењава

В. М.

05. 04. 2021. у 20:30

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација на подручју Града Бијељина и даље се компликује, а још увек посебно забрињава чињеница да је више од 75 одсто тестираних суграђана позитивно на вирус корона.

СТАЊЕ СЕ КОМПЛИКУЈЕ: Епидемија у Бијељини не јењава

Фото: В.М.

Све је већи и број хоспитализованих пацијената, а могућности за смештај нових болесника у ковид-болницама су све мање, саопштено је седници Градског штаба за ванредне ситуације.

У Бијељини се вакцинација обавља по плану, предност имају грађани старији од 65 година и хронични болесници, а до сада је вакцинисано више од две хиљаде људи – истакао је представник Дома здравља у Штабу.

Претходног викенда су, у оквиру контрола у њиховој надлежности, припадници Полицијске управе уочили неправилности у једном угоститељском објекту, а у једном приватном локалу су евидентирали кршење епидемиолошких мера већег обима и према тим актерима су изречене одговарајуће мере.

Представници Привредног савјеа Града Бијељина и Подручне привредне коморе, који су били на седници, истакли су да најважнији циљ треба да буде заштита здравља запослених, али и очување привредне активности, као и да треба више урадити на промоцији вакцинације.

Један од закључака Штаба је да Одељење за привреду, Привредни савет и Подручна привредна комора предложе мере за ублажавање последица епидемије у привреди.

Градски штаб је ускладио своје мере са мерама Републичког штаба, односно, ублажио је ограничења за рад угоститељских објеката и омогућио ученицима нижих разреда основних школа да наставу похађају у школама.

Такође, најављено је и да ће, чим градски буџет постане оперативан, град финансијски помоћи Бањи Дворови која тренутно није у могућности да послује, јер је у њој смештена ковид-болница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)