МИЛИЋУ 16 ГОДИНА И ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ЗАТВОРА: Трећа пресуда за убиство "Дјечака сa планине"

О. МАТАВУЉ

05. 04. 2021. у 14:39

ИЛИЈА Милић (74) из Котор Вароша осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на 16 година и девет месеци затвора због убиства Васиља Кнежевића (35), актера документарног филма "Дјечак са планине", те недозвољеног поседовања оружја.

МИЛИЋУ 16 ГОДИНА И ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ЗАТВОРА: Трећа пресуда за убиство Дјечака сa планине

Фото Глас Српске

То је трећа пресуда која Милићу изречена, будући да је у два наврата Врховни суд Републике Српске укидао првостепену пресуду и поступак враћао на ново суђење. Прво је осуђен на 16 и по година, а потом на 16 година и девет месеци и сада му је изречена иста казна.

Злочин се догодио 10. априла 2018. године на Крушеву брду у селу Пилиповина код Котор Вароша. У пресуди се наводи да је Милић у заседи чекао Кнежевића на путу којим води стоку и када је наишао према њему је испалио рафал из аутоматске пушке, погодивши га са пет метака. Мотив убиства био је вишегодишњи сукоб две породице због водовода.

У пресуди се наводи да је пре злочина Милић узео аутоматску пушку и отишао према засеоку Поток с намером да убије Васиља. Сакрио се иза стабла букве поред локалног пута, куда Васиљ обично води стоку на испашу и појило. Када је Васиљ наишао Милић је са удаљености од око два метра према њему испалио рафал. Два метка погодила су га у главу, два у лице, а један је погодио раме и врат и на месту је остао мртав.

Милић је с пушком у рукама отишао кући и телефоном је позвао полицију. Саопштио им је да је убио комшију и позвао их да дођу у селу да се преда. До доласка полиције запуцао је и према Васиљевом оцу Недељку Кнежевићу, којег срећом није погодио. Након тога је ухапшен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)