ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ШЕФА ПОЛИЦИЈЕ РС?! Ударио Драшка Станивуковића, ево колика казна прети Лукачу (ФОТО)

О.М.

02. 04. 2021. у 12:00

ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу против Драгана Лукача, министра унутрашњих послова Републике Српске, због угрожавања безбедности градоначелника Драшка Станивуковића у време док је био посланик, пренео је портал Српскаинфо.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ШЕФА ПОЛИЦИЈЕ РС?! Ударио Драшка Станивуковића, ево колика казна прети Лукачу (ФОТО)

Фото: Принтсцреен

Тужилаштво Лукача терети да је починио кривична дела угрожавање сигурности и телесна повреда на штету садашњег градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

- Оптужница је подигнута 26. марта и прослеђена је Основном суду у Бањалуци на потврђивање - рекла је портпарол тужилаштва Маја Ђаковић Видовић.

Инцидент се догодио током расправе о Програму реформи БиХ у децембру 2019. Станивуковић је у скупштинску салу унео заставице НАТО пакта, које је донео пред говорницу и председника Владе РС Радована Вишковића. Док је Лукач био за говорницом рекао је Станивуковићу да те заставице не може носити у Скупштини, те да ће завршити као и оне.

Станивуковић је упитао како су завршиле, а Лукач је одговорио: "Рекао сам ти како... Тако је... Управо тако... Дођи овамо да видиш".

Станивуковић је пришао говорници, а Лукач му је у лице бацио папириће, а потом га ударио у лице.

- Ајде још једном... Одмакни се, иди сједи тамо мајмуне - рекао је Лукач.

Даљи инцидент спречили су остали посланици.

Према наводима из оптужнице, министар унутрашњих послова је у децембру 2019. године за време Девете посебне седнице Народне скупштине Републике Српске вређао Станивуковића, а затим га ударио отвореном шаком по лицу.

Према Кривичном законику Републике Српске, Лукачу, наводи се, прети казна до две године затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miroslav Nikolić

02.04.2021. 19:00

Hvala ti dragi Gospode Bože da se jednom dogodio ovakav čin državnog tužilaštva. Hvala državnom tužiocu na ovakvoj odvažnosti što je uradio ono što je po zakonu bio dužan da uradi, jer je tim činom dokazao da ne može biti nedodirljivih. Molim sud da mu izrekne maksimalnu kaznu zatvora.