СТАНИВУКОВИЋ ПОВОДОМ БЛОКАДЕ БУЏЕТА: Додик је једини са ким могу да разговарам, остали у СНСД се ништа не питају!

С.М.

01. 04. 2021. у 16:55

БАЊАЛУКА је у потпуној блокади и прави ефекти ће се видети у наредних седам дана, поручио је градоначелник Драшко Станивуковић коментаришући ситуацију која је настала зато што није усвојен буџет града.

СТАНИВУКОВИЋ ПОВОДОМ БЛОКАДЕ БУЏЕТА: Додик је једини са ким могу да разговарам, остали у СНСД се ништа не питају!

Фото: О. М.

Напоменуо је да је од данас Бањалука и наредних дана без могућнисти било какве трансакције те да је закон у томе прецизан.


– Данас је тежак дан. Када су биле најављене блокаде ја стварно нисам мислио да ће до тога доћи. Цели дан сам у разговорима да видим како ће Бањалука функционисати без буџета. Бањалука својим радницима не може исплатити плате за април и за око 700 радника за март, а у питању су између осталог радници Центра за предшколско васпитање – навео је Станивуковић и нагласио да је упозорио одборнике да се то може десити.

Казао је да наредних дана није могуће одржавање путева, мостова, поправка расвјете, кошење.

- Од сутра Чистоћ не може да одвози смеће или исплатити било каква социјална давања. То је много више од блокаде гријања те свих инвестиција са републичког нивоа која је најављена након 15. новембра – прецизирао је он.

Казао је да је поразно што одборник Саша Чудић, чији амандмани су прихваћени, каже да буџет не ваља.

– Исто је и за директорицу Дома здравља. Издвојена су средства за Дом здравља кроз грант и за вакцинацију које се сада не могу исплатити – навео је он и додао да она није желела рећи да град плаћа закуп простора Велесајма за вакцинацију те да су била планирана средства за стимулације на плате здравствених радника ове установе.

Добио сам позив одборника већине за разговор након њихове прес конференције.

– Јуче смо се договорили са њима и они су изашли да се консултују. Врате се и кажу да не може. Они се једино могу договарати са мојој секретарицом јер и она за све мора са мном консултивати – казао је он и нагласио да је једина особа са којом треба разговарати је лидер СНСД Милорад Додик.

- Само са њим желим разговарати јер је он очигледно права адреса. Ја не могу губити време са људима који не одлучују о било чему. Најважније је да до тог састанка дође чим пре – нагласио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

stojan

02.04.2021. 04:49

Prkosite I mnogo se nadmudrujete jedni sa drugima. Taj sindrom - ko je vise pametniji kosta vas sramote, bruke I pokazivanja da sa time nema buducnosti.I nemojte se ni nadati boljem. A, mozda vam I treba tako? Malo ste naucili iz proslosti. Zar ne shvatate koliko je to stetno u celini? Dajte se u pameti malo.