ДАЊУ КОД ЈЕДНЕ, НОЋУ КОД ДРУГЕ: Бранислава Станивуковића, коме се суди за свирепо убиство, бивша супруга посећује у затвору

О. МАТАВУЉ

20. 03. 2021. у 07:13

ЗЕХРА Станивуковић испричала је у бањалучком Окружном суду да сваког месеца у затвору посећује свог бившег супруга Бранислава Станивуковића (44), коме се суди за свирепо убиство невенчане супруге Милице Маринковић (33) коју је полио бензином и запалио наочиглед њене кћерке.

ДАЊУ КОД ЈЕДНЕ, НОЋУ КОД ДРУГЕ: Бранислава Станивуковића, коме се суди за свирепо убиство, бивша супруга посећује у затвору

Фото: Д.Поздеровић и приватна архива

Из Зехриног сведочења видљиво је да је с Браниславом имала чудан однос будући да је, како каже сведокиња, оптужени дању боравио код ње с њиховом кћерком, а навече би спавао код убијене Милице.

- Сваки дан је био код мене. Ту је јео и пио, а код Милице би преспавао. Свађали смо се због тога и стално сам питала зашто се не одлучи шта хоће. Један дан је покупио ствари и отишао - рекла је Зехра.

Говорећи о њиховом браку истакла је да су њихови односи у 90 одсто случајева били добри.

- Иако сиромашни, живели смо фино. Имао је проблема након што је пре неколико година претучен. Ишао је психијатру и пио лекове. Када их не попије, буде ћутљив, замишљен, као да му нешто фали. Осамљивао се и волео је бити сам. Из прича сам сазнала да је имао тешко детињство. Родитељи су му алкохоличари, растали су се - каже Зехра, наводећи да је оптужени знао да се "изгуби" када пије алкохол.

Описала га је као доброг оца, који је стално био уз њихову кћерку, чувао је. Тврди да су га волела и сва комшијска деца, с којима би се играо и удовољавао им. То је потврдила и друга сведокиња, која је инсистирала да се не помиње у медијима. Она је испричала да је Бранислав држао Милицу "као мало воде на длану", али јој о критичном догађају ништа није било познато.

Оптужница Станивуковића терети да је од 2010. малтретирао и злостављао Милицу, да би је 20. јула прошле године полио бензином и запалио у Александровцу код Лакташа, наочиглед њене ћерке Слађане Маринковић. Милица је задобила тешке опекотине од којих је 3. августа преминула у болници.

ДОДАТНО ВЕШТАЧЕЊЕ

СТАНИВУКОВИЋЕВ бранилац Стојан Вукајловић као доказе је извео медицинску документацију свог клијента, међу којима су психијатријски налази, и подаци о фрактури лобање коју је залечио и слично. Одбрана тврди да вештак тужилаштва ту документацију није користио при изради психијатријског налаза када је закључено да је урачунљивост оптуженог била смањена, али не битно. Одбрана сматра да је Станивуковић неурачунљив, па је затражила додатно психијатријско вештачење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)