ЦВИЈАНОВИЋ ПОВОДОМ 8. МАРТА: Жене у Српској велика снага и потенцијал за развој у свим сферама

С.М.

07. 03. 2021. у 13:19

ЦВИЈАНОВИЋ ПОВОДОМ 8. МАРТА: Жене у Српској велика снага и потенцијал за развој у свим сферама

Фото: Кабинет председника РС

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић у честитки свим женама поводом 8. марта - Међународног дана жена указала је на потребу унапређења укупног положаја жена, те јачање њене економске, политичке и друштвене независности.

- Поводом 8. марта - Међународног дана жена упућујем вам најсрдачније честитке, а вама и вашим породицама желим пуно здравља, среће и успеха. Сваки дан, а посебно на овај међународни празник, важно је указати на потребу унапређења укупног положаја жена, јачање њене економске, политичке и друштвене независности, с циљем изградње бољег и хуманијег друштва, друштва једнакости и једнаких права за све" навела је Цвијановићева у честитки.


Она је додала да жене у Републици Српској, као стуб породице, друштва, институција, представљају велику снагу и потенцијал за развој у свим сферама, обављају бројне одговорне професионалне функције, а захваљујући њиховим иницијативама, покренути су многи позитивни процеси.


Користим прилику да изразим захвалност и одам признање свим нашим храбрим женама које у борби против пандемије вируса корона носе двоструки терет и одговорност. С једне стране обављају послове у додатно отежаним условима и под здравственим ризиком, а с друге, носе бројне обавезе на очувању породице и бриге о домаћинству, истакла је Цвијановићева.


Према њеним речима, као истинским промотерима укупних друштвених и породичних вредности, трајни задатак институција и друштва у целини остаје унапређење економског и социјалног положаја жена, њихово оснаживање, боља заступљеност и видљивост.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)