"Колико Срба је требало бити побијено да би неко одговарао?"

Novosti online

04. 03. 2021. у 14:58

Колико Срба је требало бити побијено да би неко одговарао?

Фото: Принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић изјавио је данас да је запрепаштен ослобађајућом пресудом за злочине почињене над Србима у Трнову, те упитао колико је Срба требало бити побијено у протеклом рату да би неко био проглашен одговорним.

Реагујући на одлуку Суда БиХ да првостепено по свим тачкама оптужнице ослободи Едхема Годињака, Медариса Шарића и Мирка Бунозу за злочине почињене над српским цивилима на подрчју Трнова, Савчић је истакао да је то још један у низу доказа неправде, те да ће бити интересантно чути образложење пресуде.

- Ово је невероватно. Има тренутака у животу и вести када човек стварно остане без речи. Запрепаштен сам до те мере да не могу да нађем адекватне речи којима бих изразио своје разочарење - рекао је Савчић.

Према његовим речима, овдје је реч о принципу "кадија те тужи, кадија ти суди".

- Проблем је што је правосуђе у рукама једног народа и што они тиме не само да деле неправду него итекако утичу на оцену карактера рата, али и на будућност овог простора. Не могу да кажем ове државе, јер БиХ то неће бити док год имамо доминацију једног народа над другим - истакао је Савчић.

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)