ХОТЕЛИЈЕРИ НА РУБУ ЕГЗИСТЕНЦИЈЕ: Услед пандемије корона вируса туристички радници на подручју Требиња бележе велике губитке!

Д. ЦУРАЋ

01. 03. 2021. у 07:13

ХОТЕЛИЈЕРИ НА РУБУ ЕГЗИСТЕНЦИЈЕ: Услед пандемије корона вируса туристички радници на подручју Требиња бележе велике губитке!

Требиње / Фото Д. Цураћ

ЗБОГ пандемије вируса корона туристички радници са подручја Требиња бележе значајне губитке, а највећи удар до сада су осетили власници хотела.

Душко Пантовић, власник хотела "Нар", због лоше године морао је процес рада да сведе на минимум.

- Ми смо акумулирали преко 250.000 марака губитка. Због лоше године у децембру смо отпустили део радника и са њих 16 остали смо на шест, само да би одржали минимални процес рада - каже Пантовић.

У Туристичкој организација града Требиња кажу да је прошла години била на 40 одсто у односу на 2019. години што је изнад светског просека који износи око 30 одсто. Међутим, губици код туристичких радника су очигледни, још увек се збрајају, али је забрињавајуће што ће се тек осетити у 2021. години, сматра Марко Радић, директор ТО Града Требиња.

- Ми са локалног нивоа можемо да закључимо да су ти губици велики, с обзиром на то да је Требиње једна од водећих дестинација. Најбитније је да се сачувају радна места колико је то могуће, али реално говорећи ми ћемо тек да осетимо тај пад у овој години, без обзира на то каква сезона буде од лета надаље - истакао је Радић.

Власник "Лукс тревела" Владимир Јанковић истиче да су губици у 2020. били велики, али да је Требиње добрим делом искористило своју позицију, а позитиван ефекат су имале и поједине активности требињских туристичких радника.

РЕЗЕРВАЦИЈЕ

ВЛАСНИЦИ туристичких агенција у Требињу очекују бољу годину, а већ у марту Требиње би требало да посете први туристи.

- У марту имамо резервисаних 500 до 600 ноћења. Људи су почели да путују, врло су опрезни, јер се за путовања јављају тек неколико дана пред полазак и то због неизвесности око преласка границе и тестова на корону - навео јеПредраг Турнић, власник агенције "Френд тревел".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)