РАДИ НА ЊИВИ, ХРАНИ СТОКУ: "Дара из Јасеновца" ју је прославила, а њене комшије кажу - Скупља дрва, па даје интервјуе (ФОТО)

Novosti online

27. 02. 2021. у 22:08

РАДИ НА ЊИВИ, ХРАНИ СТОКУ: Дара из Јасеновца ју је прославила, а њене комшије кажу - Скупља дрва, па даје интервјуе (ФОТО)

Биљана Чекић

ЖИВОТ Тринаестогодишње Биљане Чекић која је освојила гледаоце крај малих екрана у филму „Дара из Јасеновца“ могао би да се искористи за холивудски сценарио.

Иако су људи мислили да она води живот сличан њеним вршњацима, истина је ипак другачија. Биљана је рођендан у Козарској Дубици, а место које броји нешто више од хиљаду становника зове се Срефлије. Биљана ујутру устаје пре шест, када одлази у школу, а чим се заврше часови, долази кући где после завршеног домаћег, помаже породици око одржавања имања.

Глумици уз коју је плакао читав Балкан не представља проблем да води рачуна око мале фарме, храни стоку и да се помаже током летњих месеци на њиви, а када јој време дозвољава воли да се игра са млађим братом и старијом сестром. Али, њен живот се није променио оног тренутка када је на телевизији емитован филм у којем она игра главну улогу. Пре успеха који је постигла, мештани су знали ову девојчицу као најмлађу у њиховој општини, с обзиром на то да ово место поред Биље има још два млађа становника, а то су њен брат и сестра.

- Морам вам рећи да је све исто, нема да је нешто сада другачије. Осим што ме људи знају. Честитају ми, стижу ми похвале на Инстаграму, људи на улици када ме сретну говоре ми како сам одлично одиграла. Другари се сликају са мном - прича талентована глумица и додаје:

- Било је изазовно за мене, требало је да се све дочара на најуверљивији начин. Припреме су ми веома значиле, јер сам са људима који имају много искуства у глумачком послу успела да научим бројне ствари и дочарам улогу Даре баш онако како је то требало да буде. Није ми ни у једном моменту било лако, као што сам већ причала, било је ту много суза, јер је читав сценарио веома тежак и болан - прича Дара.

Биљана Чекић

Мештани су поносни, на најмлађу девојчицу у свом месту која је успела да прослави читаво село и прикаже себе у најбољем могућем светлу.

- Дете само како се може пожелети. Знам ту породицу и кућу, радни и честити људи. Биљана помаже свима у домаћинству све што треба. Одлично зна да барата са свим сеоским пословима. Често је видимо како води овце на испашу, а помаже и деди све што треба око пољопривреде. Поготово лети, када има посла на селу, она је ту да им нађе за све што треба - прича један од мештана и додаје:

МОЈА ПРОФЕСИЈА ЋЕ БИТИ ГЛУМА

Иако је веома млада први пут закорачила на филмски свет, Биљана је спремна да настави да се бави глумом:

- Одлучила сам да глума буде моја професија, из једноставног разлога што ми је било презанимљиво током снимања “Даре из Јасеновца”. Тај глумачки начин живота, дружења, рада, све ме је то одушевило и заувек ће ми остати у најлепшем сећању. Од свих сам имала подршку, дружила сам се са свима, највише са децом глумцима и са свима сам остала у контакту, па често разговарамо телефоном - рекла је једном приликом глумица.

- Њој слава није помутила разум, видео сам је пре неки дан како по дворишту ради и скупља дрва те носи у кућу. Мало, мало па је зову из куће да се јави, кажу стално је зову да даје интервјује. Долазили су ту неки људи из Србије неколико пута да је снимају, види се да јој лепо све то иде. Ако и треба, добро је дете - каже мештанин.

Речи овог комшије, недавно су потврдили Биљанина бака Нада и деда Радомир.

- Шта год да је упиташ, зна да одговори. Зна да се снађе, то је нешто невероватно. Пере судове, ради напољу све послове. Нема шта не зна - рекао је деда Радомир за једну београдску телевизију, док се бака Нада надовезала:

Фото: Срна

Биљана са оцем

- Никада се није десило да ме нешто није послушала или урадила како треба. Отхранила сам је од малих ногу и она је стално уз мене, све што треба - искрена је била бака глумице која је истакла да је била веома поносна када је гледала своју унуку на телевизији.

Биљани је током снимања филма које је трајало неколико месеци највише недостајала породица, пошто је морала да се накратко пресели из куће у којој живи од рођења.

БИЉАНИН ОТАЦ: ТЕШКО ЖИВИМО

БИЉАНИН отац Радован објашњава да је породицу пре шест година напустила мајка.

- Тешко се живи. Радим и дан и ноћ у дрвној индустрији како бих успео да троје деце ишколујем и да изведем на прави пут. Само молим бога да ме послужи здравље - искрен је отац нове филмске звезде, која је својом глумом освојила публику.

- Иако носим прелепа сећања са снимања, а она су трајала готово три месеца, много ми је недостајала моја породица и била сам пресрећна кад сам се вратила. Мислим да је за сваког човека најважнија његова породица, тај осећај сигурности и топлине који нам уливају наши најмилији - испричала је Биљана.

С друге стране, Дарина отац Радован ради у фабрици за прераду дрва, али се увек труди да његово троје деце имају све оно што им је потребно. Биљана иде у осми разред, а живи са оцем, братом, старијом сестром, баком и дедом, а честитке добијају целог дана.

- Одушевљен сам реакцијама. Телефон нам непрестано звони. Били смо на пријему код Додика, а данас нашу Биљу примају наши функционери - рекао је за београдске медије Дарин отац дан након светске премијере на малим екранима.

Биљана Чекић

(Блиц)

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)