ОДРЖАНА ДРУГА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА У НОВОМ ГОРАЖДУ: Седницу напустила Мила Петковић и одборници СНСД и СДА

Р.М.

25. 02. 2021. у 18:50

ОДРЖАНА ДРУГА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА У НОВОМ ГОРАЖДУ: Седницу напустила Мила Петковић и одборници СНСД и СДА

Фото: Р. Миловић

Скупштинска већина одборника, оверена потписима седам од 13 одборника, Конститутивну седницу СО Ново Горажде,одржала је 22. јануара, а не 25. фебруара, како ју је заказао Председник СО из старог сазива Ибрахим Дрљевић (СДА). Разматрано је и усвојено свих 38 тачака Дневног реда, без присуства четири одборника СНСД и два из СДА, међу којима је и бивши председник Ибрахим Дрљевић.

Данас, 25.фебруара, а и по препоруци министра за локалну самоуправу Сенке Јујић, одборници са „Јануарске констититутивне седнице“ (без присуства одборника СНСД и СДА), уредно су се одазвали позиву од 13. Јануара, са потписом Ибрахима Дрљевића, где су по други пут, сада 25.фебруара, положили Заклетву, заједно са четири одборницка СНСД и два из СДА, чиме је Скупштина и званично добила легитимитет.

Да баш и не буде све „глатко“ до краја,Седницу су, незадовољни избором Комисије за именовања, напустили одборници СНСД и СДА предвођени начелником Милом Петковић (СНСД) у другом мандату.

То „Седморицу величанствених“ ( два из СДС и по једног из УС,Демоса, ДНС,НДП и СДП) није омело да наставе рад Седнице, онако како су је „одрадили“ и 22.јануара у „Фабрици жице“, јер им је била закључана Скупштинска сала.

- Овим је данас завршена игра „мачке и миша“, јер више ни Министарка, ни било ко други неће моћи да каже да Скупштина није на незаконит начин Конституисана- каже за „Новости“ Борис Гавриловић одборник СДС.

У наставку Седнице запредседника СО Ново Горажде, је опет, као и 22.јануара изабран Медин Џафовић (СДП), а за секретара Александра Семиз.

Разрешен дужности је Арсеније Мирковић заменик начелника. Ко ће га заменити, зависи од предлога који ће скупштинској већини понудити начелница Мила Петковић. Остаће забележено да се у Републици Српској, осим у Новом Горажду нису одржале „две“ Конститутивне седнице локалног парламента.

Занимљиво је да нанас из редова Опозиције није изабран потпредседник општине, а да су дужности разрешени бивши председник и потпредседник Ибрахим Дрљевић и Фуад Машић, оба чланови СДА) који су статус одборника, добили и на минулим новембарским изборима, а у даљем раду ће заједно са СНСД чини опозицију у СО Ново Горажде.

Остаје да се види, шта ће се све догађати у данима пред нама, јер Опозиција и даље тврди да је извршено „насиље“ већине над мањином код „Избора“ Комисије за избор и именовања, због чега су демонстративно и напустили Конститутивну седницу од 25. Фебруара 2021. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)