РЕЦИ, ЗАШТО СИ МИ ЗАПАЛИО ЋЕРКУ!? Суђење Браниславу Станивуковићу за убиство супруге Милице, мајка жртве викала од туге и бола (ФОТО)

О. МАТАВУЉ

11. 02. 2021. у 18:11

БРАНЕ, хоћу да знам зашто си је запалио!? Мајка сам, то је мој бол, моје срце, више не могу...

РЕЦИ, ЗАШТО СИ МИ ЗАПАЛИО ЋЕРКУ!? Суђење Браниславу Станивуковићу за убиство супруге Милице, мајка жртве викала од туге и бола (ФОТО)

Фото: Д.Поздеровић и приватна архива

Реци ми зашто си ми запалио ћерку - викала је у Окружном суду у Бањалуци Драгојла Станковић, мајка Милице Маринковић (33) за чије је свирепо убиство оптужен невенчани супруг Бранислав Станивуковић (43).

Тужилаштво Станивуковића терети да је од 2010. малтретирао и злостављао Милицу, да би је 20. јула прошле године полио бензином и запалио у Александровцу код Лакташа, на очиглед њене ћерке Слађане Маринковић. Милица је задобила тешке опекотине од којих је 3. августа преминула у болници.

Станковићева, која живи у Аустрији, саслушана је као сведок тужилаштва и у судници је испричала да су Бранислав и Милица од 2010. живели заједно. Сматра да њихов брак није био добар.

- Бранислав је неоправдано био љубоморан. Толико, да јој забрањивао да излази из куће. Знао је да извади кваку из врата, да она не може изаћи - испричала је Драгојла.

Фото: Приватна архива

Она каже да је од комшија чула да је оптужени једном приликом Милицу ударио аутом и поломио јој ногу. Међутим, она то није желела да призна и говорила је да је пала, иако је њена ципела нађена у јарку крај пута. Присетила се и да је Милица 2012. од Бранислава побегла код ње у Аустрију.

ЗАПАЛИО КУЋУ

МИЛИЧИН очух Васо Станковић каже да је Бранислава третирао као сина.

- Био је добар. Када је трезан можете га ”ставити на рану” и она ће се излечити. Али када попије то је други човек. Милицу није тукао ”на моје очи”, али нам је она причала да је малтретира. Кућу у Мрчевцима нам је запалио због Милице, јер се није враћала из Аустрије - рекао је Васо.

- Говорила ми је да неће да се врати. Да више не може с њим да живи. Он је позивао телефон и говорио нам да ће запалити нашу кућу у Мрчевцима. То је и учинио. Звали смо комшије, видели су дим. Нису смели гасити пожар, јер су се бојали Бране, који је био агресиван - каже Драгојла.

Прича да је Милица код ње остала 10-15 дана, а онда се, без најаве, потајно, вратила у БиХ.

- Нисам ни знала да је отишла. Мислила сам да је нестала, да је неко убио. Звала сам возаче аутобуса и тако сам и сазнала да је кренула назад. Бојала се и морала је да се врати - прича Драгојла.

На питања одбране Драгојла је рекла Бране и Милица пред њом увек деловали као да су у добрим односима. Тврди да Бранислав пред њом Милици никада није претио или је тукао. Сматра и да јој покојна ћерка о томе није желела да прича, да је не би узрујавала. На питање како је Милица ишла на посао, ако јој је Бранислав бранио да излази из куће, каже да ју је он увек чекао испред фирме када би завршила радно време.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПОЗОРЕЊЕ: Грешка којом МЕД претварате у ОТРОВ - унос ове намирнице може бити штетан по ваше здравље