ГРУЈИЧИЋУ ПОДРШКА И ОПОЗИЦИЈЕ И ВЛАСТИ! На новом гласању српске странке стале иза једног кандидата за начелника Сребренице

С. МИШЉЕНОВИЋ

01. 02. 2021. у 08:12

ГРУЈИЧИЋУ ПОДРШКА И ОПОЗИЦИЈЕ И ВЛАСТИ! На новом гласању српске странке стале иза једног кандидата за начелника Сребренице

Младен Грујичић / Фото Град Сребреница

НА поновљеним изборима за начелника Сребренице кандидат српског блока окупљеног у коалицији "Заједно за Сребреницу" Младен Грујичић имаће апсолутну подршку свих српских странака.

Он је добио и званично подршку опозиционог блока РС, СДС - ПДП - ДНС, и тако је стављена тачка на причу о свађи српских странака у Сребреници. Грујичић тако на поновљене изборе излази са подршком опозиције и владајућег блока странака на челу са СНСД. Свађа око поништених избора у Сребреници на релацији СНСД - СДС - ПДП су остављене за неке друге прилике и сви су окренути изборима у Сребреници.

Грујичић каже да му је драго што су политичка превирања у Српској остављена по страни и што све странке дају подршку једном кандидату за нечелника.

- Сребреница је битно стратешко место за РС и овде нема места за политичке свађе и поделе. Јединствен наступ српског блока значи и да ћемо на поновљеним изборима остварити нову победу - каже Грујичић.

Он се нада да ће престати опструкције из Сарајева и бошњачких партија око изборног циклуса у Сребреници.

- Очекујем да Централна изборна комисија сада испоштује закон и што пре распише изборе како би се коначно ставила тачка на изборе у Сребреници - истиче Грујичић.

Актуелни начелник Сребренице каже да ће сигурно притисак из Сарајева и бошњаког политичког корпуса расти сваким даном како се буду приближавали избори.

- Одмах по завршетку новембарских избора кренуло се у кампању оспоравања моје победе за начелника, а коју су подржали и одређени међународни кругови и тако отворено стали на страну Сарајева. Демократија и воља народа опет ће победити у Сребреници и демантоваћемо све оптужбе о наводним неправилностима кад дође дан избора. Без иједног доказа оспорени су резултати избора - наводи Грујичић.

Посебно је, каже он, опасно што Сарајево упорно пласира причу да Бошњак мора бити начелник Сребренице и то је за њих једино прихватљиво.

- Овој причи је дошао крај још пре четири године када сам постао начелник, а тачку на исту ставићемо новом победом на изборима. Сарајево би желело да начелници свих општина у РС и БиХ буду Бошњаци и тада би се испунио њихов ратни сан да живимо у унитарној БиХ - поручује Грујичић.

Ипак, он каже да се народ опаметио и не жели сукобе већ жели напредак.

- У Сребреници смо започели многе инвестиције, план је запошљавање неколико стотина Сребреничана, без обзира на то које су вере. Обећао сам нова радна места и тако ће и бити. Очекујем да ће прорадити и савест Бошњака који су гласали за Алију Табаковића на поновљеним изборима и мени дати глас, јер су видели да их Сарајево искоришћава због неких јефтиних политичких поена - поручио је Грујичић.

РЕЗУЛТАТИ

НА изборима у новембру прошле године Младен Грујичић однео је убедљиву победу за начелника Сребренице у односу на Алију Табаковића, кандидата СДА. Разлика је била више од 1.200 гласова у корист Грујичића.

БРИГА

МЛАДЕН Грујичић каже да о Сребреници најмање брине политичко Сарајево.

- Сребренице се сете у изборној години или 11. јула да подигну тензије. Ниједног инвеститора до сада Сарајево није обезбедило за Сребреницу, али су им пуна уста Сребренице - истиче актуелни начелник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)