ЧАПУТОВА СОКОЛИ „МЕЂАШЕ“: Писмо захвалности Дечјој амбасади од председнице Словачке

В.Митрић

22. 01. 2021. у 21:47

ЧАПУТОВА СОКОЛИ „МЕЂАШЕ“: Писмо захвалности Дечјој амбасади од председнице Словачке

Фото: В.Митрић

ПРЕДСЕДНИЦА Републике Словачке, Зузана Чапутова, у писму који је послала Дечјој амбасади „Међаши“ и малој амбасадорки Мишел Мишковић, захављује се, од срца, на добијеном високом уздарју ове хуманитарне организације, која делује више од три деценије, „Златна дечја столица“, које је примио амбасадор те земље у БиХ.

Чапутова истиче да се захваљује и за „све што Дечја амбасада ради у интересу најмлађих нараштаја, не само у БиХ“.

- Ваше интересовање за свет око себе и труд за његово побољшање позитиван је пример младима у целом свету- написала је председница Словачке, која је упозната да „Међаши“ имају велике заслуге, поред осталог, за евакуацију 50 хиљада деце и мајки на самом почетку рата из Сарајева и Мостара, а да, данас, брине бригу о правима детета, кроз рад Дечјег суда, хуманитарне актгивности, борбу да се формира Алиментациони фонд у земљама где га нема и да полиција не хапси пред родитељима.

- Веома ми је стало до тога да вашим и будућим младими генерацијама заговарамо исте вредности. Моја жеља је да се заједно трудимо и мењамо ствари на боље, у смислу да свет којем ћете и у будућности припадати буде онај у ком ћете ви доносити одлуке и да не буде свет несавладивих изазова и нерешивих проблема које наследите од наше генерације.

По речима председнице Словачке ДА „Међаши“, „свима нама указује на то колико има смисла за правду и спремност за пружање руку помоћи онима којима је потребна“. Осим што је похвалила досадашњи рад, председница их је оскололила да истрају у раду и да пружање помоћи деци остане за њих животна мисија.

Душан Томић, Србин из села Међаша, иначе адвокат, који је основао ову хуманитарну организацију у родном месту, чије је седиште једно време било у Сарајеву, каже да је подршка и захвалост председнице Словачке, „велика част, обавеза и задовољство за све овдашње активисте и њихове сараднике који делују широм региона и света“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)