ДОНЕТА ОДЛУКА О УБИЦИ МОНАХА: Осумњичен да је ножем избо оца Стефана, Драгану Шеви продужен притвор

О. М.

22. 01. 2021. у 12:48

ДОНЕТА ОДЛУКА О УБИЦИ МОНАХА: Осумњичен да је ножем избо оца Стефана, Драгану Шеви продужен притвор

Фото: О. Матавуљ/Фацебоок

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци за још два месеца продужио је меру притвора Драгану Шеви (40) из Бањалуке, осумњиченом за тешко убиство монаха Стефана Ачића, који је 7. децембра ножем избоден у манастиру Глоговац код Шипова.

Решењем судије за претходни поступак Шево ће у притвору остати до 21. марта ове године.

- Притвор је продужен због саме тежине кривичног дела и што би пуштање осумњиченог на слободу могло резултирати стварном претњом нарушавању јавног реда - наводе у суду.

Подсетимо, злочин се догодио 7. децембра ове године. Шеву је возач довезао до манастира и чекао га испред у аутомобилу. За то време он је ушао у конак и монах Стефан домаћински га је дочекао и сервирао му посну вечеру. Они су се познавали од раније јер је Шево често свраћао у манастир. Знао је да у њему има новца од прилога верника па је од монаха тражио да му да новац како би платио дугове и обавезе које је имао. Док су разговарали Шево је на столу у трпезарији уочио врећицу с новцем од прилога верника, али је монах одбио да му да новац. Шево је потом извадио нож, који је носио са собом. Монаха је два пута убо у груди, при чему му је пробио грудну кост. Током саслушања је признао убиство, тврдећи да није имао намеру да убије монаха, те да је само желео да га заплаши.

Фото: П.У.Р.С.

 

Међутим, рањеног монаха је закључао у једној просторији, а потом је претражио објекат и украо око 1.200 до 1.300 марака. Након тога је побегао за Бањалуку. Идентификован је захваљујући монаху који је на издисају позвао другог монаха и рекао му да је "Драган убо ножем". Шево је два дана трагала за осумњиченим и лоцирали су га у мотелу "Нана" у Бањалуци. Полиција је покушала да преговара о предаји, али је Шево говорио да има нож и да ће се убити. Полиција је упала у собу и Шево је сам себе убо ножем у груди. Хитно је превезен у УКЦ Републике Српске где је оперисан. У болници је лежао до 21. децембра када је предат полицији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)