ЦЕЛОМ СЕЛУ ЧАРАПЕ НА ДАР: Милица Мика Андријашевић из Степена код Гацка недавно прославила 92. рођендан

Д. ЦУРАЋ

21. 01. 2021. у 06:08

ЦЕЛОМ СЕЛУ ЧАРАПЕ НА ДАР: Милица Мика Андријашевић из Степена код Гацка недавно прославила 92. рођендан

Фото Д. Цураћ

МИЛИЦА Мика Андријашевић из села Степен код Гацка пре неколико дана напунила је 92. године, а у знак пажње према својим комшијама скоро свим кућама у селу где живи поклонила је по неколико чарапа које је сама исплела.

Бака Мика Андријашевић сем комшија чарапе је поклонила и члановима своје породице и то каже у знак захвалности јер је сви они пазе.

- Свакоме ко ми је ваљао исплела сам му чарапе. Не знам колико сам их оплела, а ја за један дан и ноћ завршим чарапу. Седим ту, најчешће са својим братићем Драганом, гледам серије и плетем. Не знам колико сам их до сада исплела, али има их и код моје родбине у Београду и Новом Саду - рекла је бака Мика.

ПОРУКА МЛАДИМА

БАКА Мика имала је и поруку за све младе људе.

- Е, Бога ми, требало би да се сви лепо слажу и гледају. Сви. И са комшијама и у кући, ма свугде. То би поручила младима - рекла је Мика Андријашевић.

Ову старицу ведрог осмеха живот није мазио. Добро се сећа Другог светског рата, рано је остала удовица, а и сама је била тешко болесна пре око 40 година када су је доктори отписали.

- Имам слабе бубреге и велики притисак и то ме мучи. Док ми је муж био жив 34 дана сам лежала у болници у Мостару. Тада су ми рекли да сам готова, да више не смем ногом на хладну земљу стати и сести на камен. Међутим, све сам то радила јер ми је такав живот био, поготово када смо градили кућу. Ето, ни доктори нису увек у праву - додала је Милица.

Бака Мика живи од свог рада и са 92 године. Како истиче, породица је помаже, а управо због тога срећна је и каже да живи лепо. Зими највише плете и спрема се за пролеће када следе радови у домаћинству.

- Фино ја "претурам". Башту сам увек садила, истерам сама ђубре са колицима, ископам, посадим и имам довољно. Ту је моја породица, ту су и комшије и сви ме гледају као своју мајку. Тако је од 1956. године када сам дошла на Степен и зато сам им свима захвална - истиче ова дивна старица.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)