БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ ЛУКИ ОПАЧИЋУ: Петанестогодишњак први допливао до Часног крста

М.Д.

19. 01. 2021. у 16:06

БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ ЛУКИ ОПАЧИЋУ: Петанестогодишњак први допливао до Часног крста

Фото: М.Д.

ПЕТНАЕСТОГОДИШЊИ Лука Опачић из Брчког од данас је нови Витез часног крста у Брчком након што је први препливао дионицу од 33 метра на реци Сави.

Опачић је иначе био најмлађи међу 33 учесника овог традиционалног пливања у Брчком одржаном на брчанском излетишту Фицибајер које је одржано уз поштовање   епидемиолошких мера. Лука се захвалио свим учесницима данашњег Богојављенског надметања што су му дозволили да први стигне до крста.

- То ми је био дечачки сан да пливам за Часни крст и ево он се ове године остварио - рекао је Опачић.

За Драшка Ђурића, председника пливачко-екстремно спортског клуба „АТОС“ организатора ове манифестације,која је због услова била ревијалног карактера, сваки учесник је побједник и витез.

- Ту част данас смо препустили Луки,јер је био најмлађи међу нама.На млађима свијет остаје и они треба да гаје нашу православну традицију - рекао је Ђурић.

Протојереј ставрофор Жељко Матић прије Богојављенског пливања освештао је водицу и предводио богослужење у храму Успенија Пресвете Богородице у градском насељу Српска Варош.

Прота Матић је и подсетио да се традиција пливања за Богојављенски крст у Брчком обновила 2014.године након пуних 77 година паузе. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)