СРЕЋИ НИЈЕ БИЛО КРАЈА: Ђорђе пронашао свог пса на леденом врху Волујка после десет дана трагања (ВИДЕО)

Novosti online

24. 12. 2020. у 15:59

ПРИЧА из Гацка потврдила је још једном неизмерну љубав пса и човека. Након десет дана трагања, Ђорђе Шиник је нашао свог љубимнца, бернардинца Динга, који се изгубио на планини Волујак, а поновни сусрет је био више него дирљив.

СРЕЋИ НИЈЕ БИЛО КРАЈА: Ђорђе пронашао свог пса на леденом врху Волујка после десет дана трагања (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук

Ђорђе је планинар две деценије, Динго је код њега седам година, љубав се родила од првог дана, а потврдила половином децембра, пише Српскаинфо.

Ђорђе се 6. децембра пео на Волујак са планинарима, са њим је ишао и Динго. Било је лоше време, снег и лед и пас је у једном моменту остао.

– Пошто је крупан и има велике шапе није пропадао кроз снег, било је хладно, а ми смо журили да се вратимо у планинсраки дом. Остао је на једном месту, није могао због леда даље. Одмах сам се вратио по њега неколико километра, било је магловито и нисам га могао наћи – прича Ђорђе своју агонију након што је схватио да Динга нема.

Он каже да је сутрадан поново ишао са пријатељем, али је опет било лоше време, да су дошли су отприлике до места где је остао, звали га, али није било успеха.

– Онда смо се вратили у планинарски дом и ту чекали два дана у нади да ће сићи - сећа се Ђорђе.

Аутомобилом сам обилазио локације где би, евентуално могао да сиђе, од Чемерна и других места у гатачкој општини, обавестио сам и пријатеље у Фочи и на све стране где је било претпоставке да би се можда могао појавити.

Прича је добила срећан крај 16. децембра на врху планине Волујак, на 2.336 метара надморске висине.

– То је био трећи покушај. Предходна два пута је била магла, други пут сам прошао можда стотину метара поред Динга, али га нисам видио, а он се није одазивао од страха. Трећи пут је било лепше време, отишао сам у планинарски дом, преспавао и поново на врх. Видео сам трагове, звао га, од страха се није одазивао, а у једном моменту је само дигао главу. Кад је схватио да сам то ја, скочио је и срећи није било краја – завшава овај Гачанин своју причу са срећним крајем.

Ђорђе каже да никада није изгубио наду да ће начи свога љубимца и поред лошег времена и опасности од вукова. Бернардинац може без хране око 15 дана, али не може без воде, а управо снег и лед су Дингу помогли да преживи.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)