САДА И ЗВАНИЧНО ПОДНЕО ОСТАВКУ: Милан Тегелтија више није председник ВСТС

О.Матавуљ

16. 12. 2020. у 12:24

ПРЕДСЕДНИК Високог-судског и тужилачког савета (ВСТС) БиХ Милан Тегелтија јутрос је и званично поднео оставку на ту функцију.

САДА И ЗВАНИЧНО ПОДНЕО ОСТАВКУ: Милан Тегелтија више није председник ВСТС

Фото Независне новине

На наставку седнице ВСТС која је јуче прекинута због несугласица међу члановима, јутрос је настављена, и убрзо је изгласан закључак да Тегелтија поднесе оставку и да се привремено именује његов заменик. Тегелтија је потом поднео писмени поднесак који ће бити проведен кроз протокол.

На седници су била предложена три закључка, којима су предвиђене процедуре подношења оставке. Усвоје је први у којем се наводи да ће ВСТС изабрати члана који ће привремено руководити овом институцијом до окончања избора новог председника.

На наставку седнице, ВСТС је једногласно донео одлуку да ће ту институцију, до избора новог председника, представљати Санела Горушановић Бутиган, актуелна потпредседница ВСТС.

Констатовано је и да је Теглетија уложио оставку Секретеријату у којој је навео и разлоге због чега то чини. 

- С обзиром на то да је рад ВСТС компромитован не желим да учествујем у раду те институције и због тога подносим оставаку на функцију преседника и члана ВСТС - наводи се у оставци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)