ИЗ СРБИЈЕ СТИГЛО 13.500 ВАКЦИНА: Грађанима РС, захваљујући донацији, обезбеђене додатне дозе против сезонског грипа

С. М.

12. 12. 2020. у 08:20

ГРАЂАНИМА Републике Српске је, захваљујући донацији Србије, обезбеђено додатних 13.500 доза вакцине против сезонског грипа, односно у овој години укупно 38.500 доза, што је дупло више у односу на раније године, потврђено је "Новостима" из Фонда здравственог осигурања РС.

ИЗ СРБИЈЕ СТИГЛО 13.500 ВАКЦИНА: Грађанима РС, захваљујући донацији, обезбеђене додатне дозе против сезонског грипа

Фото ФЗО РС

Из Фонда су истакли да би ова донација требало да се што пре реализује, јер је актуелна епидемиолошка ситуција неповољна како на овим просторима, тако и у свету.

Даље наводе да је ова донација омогућена захваљујући доброј сарадњи између влада и фондова здравственог осигурања Србије и Српске, односно да је то резултат договора, у којем су учествовали и ФЗО РС, као и РФЗО Србије.

- Након што су вакцине против сезонског грипа које су биле обезбеђене за грађане потрошене у веома кратком року, а Институт за јавно здравство РС, у чијој је надлежности набавка вакцина, није успео на тржишту да набави додатне количине, Фонд здравственог осигурања Српске за помоћ се обратио надлежним институцијама Србије - појашњавају из Фонда.

ОБОЛЕЛО ЈОШ 346 ОСОБА

ПРЕМА последњим подацима, у Српској је 346 новозаражених,а пријављено је 19 смртних случајева. До сада је у РС потврђен 33.271 случај вируса корона, а преминуло је укупно 1.340 особа.У РС од новог вируса корона до сада се опоравило 19.149 особа, а тестирано је укупно 147.429 особа. Укупан број хоспитализованих је 1.115.

Из Фонд здравственог осигурања РС су поручили и да изражавају захвалност председнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије, не само за ову донацију, већ и за бројне друге помоћи здравственом систему Српске у периоду пандемије, као и ранијих година.

ВАКЦИНАЦИЈА Фонд здравственог осигурања РС,Фото РТРС

- Србија је увек била уз Српску и увек је пружала подршку нашем здравственом систему, што се посебно истакло у овом периоду, када се цели свет бори са вирусом корона - нагласили су из Фонда.

ИЗ ФЗО РС су поручили да ће наставити добру сарадњу са здравственим установама и институцијама Србије како би и убудуће за своје осигуранике обезбеђивали најбољу могућу здравствену заштиту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)