ДОДИК ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА И ЕУ: То је неприхватљиво! (ВИДЕО)

Novosti online

11. 12. 2020. у 16:21

ДОДИК ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА И ЕУ: То је неприхватљиво! (ВИДЕО)

Д. Поздеровић

ЛИДЕР СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је правосуђе у БиХ под утицајем међународног фактора и Делегације ЕУ који намећу решења и траже пресуде судова које би одговарале политичком развоју у БиХ, што је за Републику Српску неприхватљиво.

- Стално се од нас тражи да не утичемо на правосудне институције, а видимо да Европљани утичу путем Делегације ЕУ у БиХ, затим персонал амбасада САД и Велике Британије у БиХ, као и нелегални Савет за спровођење мира. Све су урадили да правосуђе буде зависно од њих, а не да буде одговорно народу - рекао је Додик.

Он је истакао да су се и европске амбасаде придружиле хајци коју спроводе Обавештајно–безбедносна агенција БиХ и муслимани у Сарајеву против председавајућег Високог судског и тужилачког савета БиХ Милана Тегелтије.

- То се говори јавно, а Амбасада САД у БиХ је објавила неколико саопштења што је веома необично, ако се полази од става да се не мешају у унутрашње ствари других земаља. Нажалост, масовно се мешају у рад правосуђа у БиХ - рекао је Додик.

Он је нагласио да Републици Српској није потребна постојећа пракса у БиХ када је реч о правосуђу и да ће се борити се против ње.

- СДА је пре годину говорила да јој је правосуђе измакло контроли и да јој треба бити враћено. Амбасаде САД, Велике Британије и Делегација ЕУ у БиХ су у функцији СДА и враћања њеног утицаја у правосуђе БиХ - рекао је Додик.

Он је поновио да је Република Српска за разговор, а не за камуфлаже које су биле до сада.

- Камуфлажа међународне заједнице је довела до неефикасног правосуђа који они сада желе да реформишу. Желе да донесу малу измену у Високом судском и тужилачком савету БиХ како би га учинили још више зависним од међународног фактора што је неприхватљиво, па макар долазило и из ЕУ. Ово ћемо стално понављати - закључио је Додик, преноси РТРС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Tatic Mile

12.12.2020. 01:22

Izgleda da zapad umesto mira nudi rat, samo ne verujem da ce dobro proci, a to sve da bi provocirali Rusiju. Namecu ono sto ni najludji srbin nebi prihvatio. Zelja zapada je da nestane pravoslavlje i na tome se radi i kapom i sakom. Rat po svemu je izgleda neizbezan.