КАРАЏИЋЕВА ЋЕРКА СЕ ОГЛАСИЛА: Ево шта треба урадити са спорном таблом

Novosti online

10. 12. 2020. у 16:45

СОЊА Караџић - Јовичевић, кћерка бившег председника Републике Српске Радована Караџића, изјавила је да табла са именом њеног оца на улазу у Студентски дом у Палама треба да буде уклоњена.

КАРАЏИЋЕВА ЋЕРКА СЕ ОГЛАСИЛА: Ево шта треба урадити са спорном таблом

Фото РТРС

Нада се да ће након тога престати превирања и поделе у Српској.

- Искључиво се обраћам као члан моје породице. Примарно разлог су бројни позиви појединаца и удружења који траже мој став и став Радована о злоупотреби његовог имена. Мој отац и породица смо и даље под санкцијама, као и СДС, без обзира на пресуду и без обзира што је СДС давно исључила Радована из чланства. Данас смо у сличној ситуацији. Крајње је време да се престане са злоупотребом имена. Невероватно је да након пет година та табла добија такав публицитет - рекла је она.

Поручила је да су најгласнији душебрижници у лажној бризи о Караџићу.

– Никоме часном не би требао бити циљ да од неког предмета прави разлог за ликовање. Политички наивно је веровање је да је та табла разлог - каже она.

Караџић-Јовичевић сматра да њен потез није спасавање Милорада Додика од притисака међународне заједнице.

– Да се тако било ко може спасити, ја бих тако спасила пре 25 година свог оца и породицу. Он се тада повукао, па није био поштеђен. Ово се може посматрати и као спасавање ОХР. Као члан породице молим све да нас оставе на миру, да престану злоупотребе лика и дела Радована Караџића – рекла је она.

Она каже да притисци које трпи породица превазилазе сваку меру само зато што неко посматра Радована кроз једну таблу.

- Оставите нас више на миру! Човек је осуђен на доживотну робију - рекла је Караџић-Јовичевић.

Табла са именом Радована Караџића постављена је у марту 2016. године на улаз у Студентски дом на Палама који је понео и његово име. Таблу су тада открили Милорад Додик председник РС и чланови породице Караџић. Валентин Инцко,високи представник у БиХ, запретио је Додику почетком новембра у извештају Савету безбедности УН да се табла треба скинути до маја наредне године или ће затражити санкције ЕУ за Додика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)