СПАСАВАО ДИПЛОМАТЕ, АЛИ И ПЛАНИНАРЕ АМАТЕРЕ: Дарко Вранић (24) из Фоче за храброст награђен у Бањалуци (ФОТО)

Р. МИЛОВИЋ

05. 12. 2020. у 23:08

СПАСАВАО ДИПЛОМАТЕ, АЛИ И ПЛАНИНАРЕ АМАТЕРЕ: Дарко Вранић (24) из Фоче за храброст награђен у Бањалуци (ФОТО)

Фото. Р. М.

МИНИСТАРСТВО породице, омладине и спорта је у Бањалуци уручило признање Дарку Вранићу, члану спасилачког клуба Волф из Фоче.

Он је награђен за изузетне резултате у спасавању, у више наврата, планинара-аматера, на Маглићу, несрећника у Кањону Миљацке код Пала и Лиму код Рудог.

За спасавање британских дипломата на Маглићу добио је и захвалници од амбасадора Велике Британије из Сарајева.

Тренер је слободног пењања, падобранац, ронилац, без запослења са завшеном школом за трговачког техничара, четврти степен.

- Јављам вам се из Бањалуке, из аутобуса за Фочу. Ово је мој први долазак у Бањалуку. Леп град, а једва чекам да стигнем кући где ме чекају мајка Јованка, отац Драган и млађи брат Дејан, такође незапослен - каже за "Новости "Дарко Вранић, рођен у Фочи пре 24 године.

Овај храбри млади човек ће до маја, када креће сезона похода на Маглић, вежбати у теретани и спортским теренима.

Фото. Р. М.

- Мора се бити кондиционо спреман, јер и зими долази до саобраћајних несрећа у којима унесрећеним и повређеним са друговима из „Волфа“ прискачем у помоћ. Снежне лавине су овде на Тјентишту ка Гацку честе и ранијих година смо у више наврата интервенисали, као и у евакуацији болесних са планинских висова до болнице у Фочи - објашњава Дарко.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)