СОКОЛАЦ НАВЛАЧИ ЗИМСКО РУХО: После Основне школе, утопљава се 21 зграда, Општина и Обданиште

Р.Миловић

28. 11. 2020. у 20:20

СОКОЛАЦ НАВЛАЧИ ЗИМСКО РУХО: После Основне школе, утопљава се 21 зграда, Општина и Обданиште

Фото: Р.М.

СОКОЛАЦ је попут Сјенице, бар по првим весницима температура испод нуле. Из тих разлога се овде, на 870 метара надморске висине, велика пажња у овој години посвећује утопљавању зграда.

Након успешно окончаног посла на згради Основне школе, у току су радови на утопљавању стамбених зграда, које уз Кућне савете суфинансира локална заједница. При крају су радови и  на утопљавању зграде Општине и Дечијег обданишта које финансира УНДИП-и са близу 1,000.000 марака, рачунајући и учешће локалне заједнице.

- Нови милион марака нас је коштала реконструкција и асвалтирање улице „9.јануар“ која центар града повезује са две школе и Спортском двораном. Ту су урачунати и пратећи садржаји са фонтаном, мобилијаром, расветом, „паметном“ клупом, новим паркинг простором..., а све ћемо обогатити и бистом суграђанину Миланку Реновици истакнутом функционеру у бившој Југославији и БиХ – каже за „Новости“ Милован Бјелица Цицко, који је на минулим Изборима добио трећи мандат начелника Сокоца.

Ако се овоме дода и недавна изградња водовода за 800 домаћинстава у 40 села Соколачко-Рогатичке општине, који су први пут добили воду за пиће, што је коштало преко 5,000.000 марака бесповратних средстава, успех сежи и у чињеници да Бјелица, високи функционер СДС, успешно сарађује са Владом РС, Већем министара БиХ, Дирекцијијама за путеве у оба Ентитета и бројним међународним организацијама, па и са Србијом од које очекује помоћ у изграњи „Градску куће“ на темељима бившег хотела „Романија“ (6.150 квадратних метара) у центру Сокоца), која ће имати 2.300 квадрата корисног простора, а требало би да по прерачуну, коштати око 7,000.000 марака о чему су „Новости“ већ писале.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)