ДОДИК ОШТРО ПОРУЧИО САРАЈЕВУ: То вам нећемо дозволити!

Novosti online

28. 11. 2020. у 15:15

ДОДИК ОШТРО ПОРУЧИО САРАЈЕВУ: То вам нећемо дозволити!

Фото: Новости

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ и српски члан Председништва БиХ Миорад Додик поручио је да Република Српска неће дозволити да се њен кадар подвргава противуставним, противзаконитим и бруталним угрожавањем њихове сигурности од политичког Сарајева, уз благослов једног дела међународне заједнице и ОХР-а.

Додик је истакао да у погледу бруталних незаконитих атака на председника Високог судског и тужилачког савета БиХ Милана Тегелтију као кадра из Републике Српске у заједничким институцијама који није послушан политикама СДА и међународног фактора, имамо прилику да видимо праву слику БиХ.

- БиХ је очито замишљена и функционише као земља безакоња и бруталне незаконите силе коју примењује политичко Сарајево према кадру из Републике Српске уз благослов тог међународног фактора који се лицемерно залаже за владавину права - изјавио је Додик Срни упитан да прокоментарише сталне нападе да председника ВСТС-а.

Додик је нагласио да је потпуно невјероватно да се председник ВСТС-а, као неко ко је на челу правосудног система без икаквог правног основа или судске наредбе, континуирано, системски и незаконито прати, снима, прислушкује с циљем монтирања неких садржаја који служе за то да се он уклони са позиције, јер не одговара неким политикама.

Српски члан Председништва БиХ је упитао шта онда тек раде њима, политичким представницима Републике Српске који обављају функције у Сарајеву.

- То показује сав бесмисао БиХ као државе, а посебно бесмисао БиХ као неке правне државе у којој се поштује Устав и закони - нагласио је Додик, додавши да представници Републике Српске очито немају елементарну сигурност у Сарајеву коју им гарантује Устав.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Milos

29.11.2020. 16:20

Ta i takva Velika BiH je vestacka tvorevina koja silom drzi skoro 70% teritorije na kojoj ne zivi Bosnjacki narod i kao takva ne moze opstati. Potrebno je da medjunarodna zajednica obezbedi potpisivanje obavezujuceg sporazuma o normalizaciji odnosa i uzajamnom priznanju R Srpske i Federacije BH.