УДРУЖЕЊЕ “ИСТОЧНА АЛТЕРНАТИВА”: Поднесена кривична пријава против Валентина Инцка

С.М.

25. 11. 2020. у 15:43

УДРУЖЕЊЕ “ИСТОЧНА АЛТЕРНАТИВА”: Поднесена кривична пријава против Валентина Инцка

Фото Ж. Кнежевић

ПРЕДСЕДНИК Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић поднио је данас Основном суду у Сребреници кривичну пријаву против високог представника међународне заједнице у БиХ Валентина Инцка због његове најаве наметања закона о забрани негирања геноцида, чиме, како је наведено, крши Устав и законе БиХ.

Павловић је рекао да најављеним наметањем тог закона Инцко "чини један од највећих злочина - злочин против мира".

-Уколико буде тај закон наметнут БиХ и окружење неће бити пасивно и могуће је изазивање сукоба и сматрамо да Инцко, због угрожавања мира, треба да одговара иако има дипломатски имунитет, поручио је Павловић.

Он каже да "Источна алтернатива" жели да из Сребренице поручи да ће, уколико дође до наметања тог закона, подићи народ на ноге по узору на Србе у Црној Гори.

-Ми не желимо сукобе и рат него стабилну и јаку Републику Српску, истакао је председник "Источне алтернативе".

Павловић сматра да Инцко својим бахатим односом, спроводећи замисли Бењамина Калаја о јединственој босанској нацији, жели да српски народ уништи и протера из БиХ наметањем закона којим може бити свако оптужен за изношење мишљења или утврђивање истине о ратним страдањима.

-Нема више ћутања! Сва дозвољена правна средства биће употребљена за одбрану Републике Српске, поручио је Павловић.

У пријави за покретање кривичне тужбе против Инцка тражи се да надлежни органи спроведу истрагу и утврде ко стоји иза наметања тог закона и да одговара по међународним законима за изазивање сукоба.

"Источна алтернатива" тражи и преиспитивање Инцковог односа и прећутног одобравања деловању терористичких исламистичких организација у БиХ које сију смрт у Европи и свету.

У пријави се од правосуђа тражи да саслуша Инцка у вези са прикривањем доказа о злочинима које су муџахедини починили над српским народом од 1992. до 1995.године.
"Источна алтернатива" захтева да правосуђе што хитније спроведе истрагу због сталног притиска ОХР на Републику Српску и да Инцко са сарадницима буде проглашен непожељном особом у Српској и БиХ, а да се средства за рад ОХР усмере за борбу против ковида-19.
Високи представник у БиХ Валентин Инцко недавно је најавио да је спреман да неметне закон о забрани негирања геноцида уколико не буде усвојен до 11. јула наредне године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

prellee

25.11.2020. 21:09

Sinoć na panelu se mogla vidjeti licemjerna i zlonamjerna volja mnogih zapadnih ambasadora prema Srbima. Sve je dozvoljeno i sve je normalo, dok se ugrožava vitalni Srpski interes u BiH. Usto podržavaju Ured visokog predstavnika i OHR, da pravi državu stanovnicima BiH. Koja samo drskost OHR i njegovog predstavnika, da Ured pravi državu bez volje večine naroda u BiH. Ne priznaju volju naroda pokazanu na izborima, kao ni sam dokument Dejtonski sporazum. Podrška Uredu OHR, a ne za Dejtonski ugovor. Njemčka je naparavila zločin protiv naroda svijeta i ne samo jednom, nego više puta. Na kraju im dozvolili da žive sami sa sobom, a pazi apsurdaa, Srbe su optužili za sve i svašta, a na kraju ih guraju opet da žive zajedno. Nemoguće i politički degradiran jedan slobodarski narod. Njemačka prije svega i ovaj monstrum Incko, to sprovode. Koja samo mržnja i degradacija tog Srpskog naroda. Lično smatram da će svijet uvidjeti grešku i sve to na vrijeme korigirati, za mir na Balkanu.