СТАНИВУКОВИЋ НЕ РАЗУМЕ ДЕМОКРАТИЈУ: Срђан Мазалица, члан Главног одбора СНСД, о протеклим изборима

С. М.

17. 11. 2020. у 16:55

СТАНИВУКОВИЋ НЕ РАЗУМЕ ДЕМОКРАТИЈУ: Срђан Мазалица, члан Главног одбора  СНСД, о протеклим изборима

Срђан Мазалица / Фото БИРН БиХ

Грађане не треба кажњавати због њиховог гласа на изборима, сасвим је демократски обезвредити њихове гласове ако за то постоји легитимна политичка моћ, рекао је Срђан Мазалица, члан Градског и Главног одобора СНСД и посланик ове странке у Народној скупштини РС.

- Само формирање скупштинске већине и извршне власти је довољна казна за гласове чији фаворити неће доносити и спроводити одлуке - написао је Мазалица на Твитеру.

Како је навео, Влада РС има пуно право да усмерава средства у пројекте из своје надлежности као подршку локалном развоју.

- Бањалука је добијала такву подршку и са њом напредовала – инфраструктурно, привредно и демографски. Таква подршка сада може ићи и у друге општине, нпр. оне које стагнирају - сматра Мазалица.

Према његовом мишљењу "таласа промена" нема, јер већина која подржава Владу РС добила је подршку у гласовима на локалним изборима која јој даје додатни легитимитет да настави са радом.

- То се није десило 2016. године када су грађани казнили на локалним изборима странке које су партиципирале у Савету министара БиХ. Оне су упркос томе и даље наставиле са својом политиком - рекао је Мазалица.

Начелници оделења и већина директора градских јавних установа и предузећа остају где су и били и имају за то потребан легитимитет - написао је Мазалица.

- Грађани су гласовима подржали странке које су чиниле већину која је изабрала актуелне начелнике одељења и директоре јавних установа и предузећа. Дакле, грађани су рекли да су задовољни њиховим радом. Они су легално и легитимно на функцији до истека мандата. Након тога, за избор неких других требаће подршка скупштине - мишљења је он.

Он каже да нови градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић не разуме демократију.

- Станивуковић тврди да ће скупштина подржавати његове идеје јер ће бити добре. Он не разуме демократију. Свако има своје идеје, настоји да за те идеје добије подршку и капацитет да их спроведе у дело. Он то нема и не може очекивати да га у томе подрже странке Видовданске коалиције, јер ће оне имати своје, боље идеје, а које ће моћи реализовати - рекао је Мазалица.

Он мисли да је досадашњи градоначелник Игор Радојичић био одличан и додаје да и то мисли доста грађана који су подржали Станивуковића.

- Не улазим у то зашто је 25 одсто бирача подржало Станивуковића на једном гласачком листићу, а на другом подржало странке које су подржале Радојичића. Лично мислим да је Радојичић био одличан градоначелник и то мисли доста грађана који су подржали Станивуковића - написао је Мазалица на Твитеру

Он се осврнуо и на коментаре да су грађани тако гласали да би казнили републичку власт.

- Парадокс је у томе да су сви такви грађани заправо дали легитимитет истој тој републичкој власти коју су хтели да казне, а казнили су Радојичића, којег су сматрали бољим кандидатом - закључује Мазалица.

Реакција Мазалице уследила је након што је јуче председник СНСД Милорад Додик рекао да предлози новоизабараног градоначелника Бањалука неће бити подржани.

- Да видимо како ће финанисирати градско грејање, а прекинућемо све инвестиције са републичког нивоа док не видимо како ће се Бањалука односити - рекао је јуче Додик новинарима у Бањалуци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)