ВЕЛИКИ РАДОВИ ПОД МАЈЕВИЦОМ: Богутово село као варош

В. Митрић

08. 11. 2020. у 21:11

НАЧЕЛНИК општине Угљевик Василије Перић, са сарадницима, посетио је данас Месну заједницу Угљевик Село, где су у току радови на изградњи новог школског објекта.

ВЕЛИКИ РАДОВИ ПОД МАЈЕВИЦОМ: Богутово село као варош

Фото: В. Митрић

Поред изградње здање подручне школе, у овом селу, подно Мајевице изводе се радови на постављању јавне  расвете у дужини од пет километара, а завршено је и асфалтирање 700 метара локалних путева у засеоцима Рикићи, Лазићи и Јовићи за шта је из општинског буџета издвојено 85.000 КМ.

Начелник Перић  рекао је да је, у току ове године, за  инфраструктурне радове  уложено око 500.000 КМ. 

- Изградња нове школске зграде  је посао који су требали да ураде Влада РС и надлежно министарство, међутим, они једноставно нису могли, желели или хтели да ураде нови објекат школе у Угљевик Селу. Решили  смо да урадимо овај посао, јер наша ђеца заслужују пристојне и добре материјалне услове за школовање и образовање - рекао је Перић.

Перић је подсетио да је општина Угљевик  препознатљива по улагању у инфраструктуру и  настојању да развојем руралних подручја општине, у времену депопулације,  задржи становништво на овим просторима.

Фото: В. Митрић

Јово Филиповић, мештанин и одборник у Скупштини општине Угљевик, захвалио је руководству општине на реализованим пројектима и истакао да је за Угљевик Село ово година капиталних улагања. Школски објекат, јавна расвета, асфалтирање путева, постављање ограде око месног гробља, пројекти су који су у значајној мјери побољшали услове живота становника ове месне заједнице.

- Захваљујући подршци  и разумјевању начелника Перића наше село је буквално препорођено. Имали смо оронули школски објекат који није био у функцији. Изградњом новог објекта наша деце ће добити  савремену зграду у ком  ће имати све услове за нормално одвијање наставе. У Угљевик Селу је заиста много урађено и са поносом могу рећи да је ово година капиталних улагања што се тиче нашег села - каже Филиповић.

Током посете Угљевик Селу начелник је уручио решења о новчаним подстицајима за 16 пољопривредних произвођача из Угљевик Села, Старог Угљевика и Мезграје - Гај. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)