ДОДИК НА СВЕЧАНОСТИ У ПРЊАВОРУ: Граде ФИФА стадион, изградили кружни ток и ватрогасни дом (ФОТО)

Н. Ђурић

08. 11. 2020. у 07:41

ДОДИК НА СВЕЧАНОСТИ У ПРЊАВОРУ: Граде ФИФА стадион, изградили кружни ток и ватрогасни дом (ФОТО)

Фото: Н. Ђурић

СРПСКИ члан председништва БиХ Милорад Додик, са начелником општине Дарком Томашем, је у Прњавору отворио нови Ватрогасни за чију изградњу је из општинске касе издвојено око 680.000 КМ.

Пресњцању свечане врпце претходио је обилазак радова на изградњи фудбалског стадиона у оквиру пројекта "Фифа гол", у вредност око 900.000 КМ, као и новоизграђеног кружног тока на Вијаци, у шта је уложено више од 850.000 КМ.

Додик је истакао да је новизграђени Ватрогасни дом у Прњавору један од најуређенијих и најлепших у Републици Српској, чиме је трајно решен дугогодишњи проблем, а захваљујући чему се могу усмерити активности на нека друга питања и проблеме важне за прњаворску општину.

Српски члан председништва је изразио задовољство да ова локална заједница, како је рекао, показује стални напредак, у континуитету рјешава многе инфраструктурне проблеме, а захваљујући ауто-путу створени су услови за додатни развој, пре свега, привреде.

-Кажу да малим путевима људи одлазе, а великим путевима, као што је ауто-пут, долазе! Извесно је да је већ сада да је овај капитални пројекат на боље променио начин живота. Прњавор је, захваљујући реализованим пројектима у континуитету, постао дивно место за живот. Mесто до којег је сада лако доћи-констатује Додик, додајући да пружа пуну подршку „начелнику Томашу и његовом тиму“.

Фото: Н. Ђурић

Први човек Прњавора је изразио оптимизам да ће ова општина и у наредне четири године бити велико градилиште. У мандату на истеку у разне пројекте уложено је више од 16,5 милиона КМ.

-У протекле четири године за потребе Територијалне ватрогасне јединице купљена су три ватрогасна возила чија је вредност милион КМ. Набавили смо и два санитетска возила за Хитну службу Дома здравља, вредна више од 200.000 КМ. То ном је неопходно и због ауто-пута „9. јануар“ који највећим делом пролази нашом општином са прикључном петљом у Прњавору. То је и наша развојна шанса у наредних 50 година, са новом пословном зоном уз ову капиталну саобраћајницу, где се већ подиже и седма фабрика-казао је Томаш, констатујући да је са уложених 680.000 КМ у нови Ватрогасни дом решен вишедеценијски проблем.

Фото: Н. Ђурић

ИЗУЗЕТНИ УСЛОВИ

ЗАМЕНИК прњаворске ТВЈ Драган Миладиновић истакао је да су изградњом Дома решени смештајни капацитети ватрогасних возила и опреме.

-За разлику од старе локације, добили смо изузетне услове за рад, боравак и стручно усавршавање 20 професионалних ватрогасаца, који раде у четири смене а располаже и са 10 интервентних возила. Нова зграда Ватрогасног дома налази се на Вијаци и простире се на површини од 450 метара квадратних. Објекат има пет великих и три мале гараже, као и техничке, социјалне и административне просторије, конференцијску салу, спаваћу собу и кухињу-навео је Миладиновић.

ГРАДЕ И ФИФА СТАДИОН

ОТВАРАЊУ Ватрогасног дома претходио је Додиков и Томашев обилазак радове на изградњи фудбалског стадиона у оквиру пројекта "Фифа гол", чија је вриједност око 900.000 КМ, као и новоизграђеног кружног тока на Вијаци, у шта је уложено више од 850.000 КМ. Реч је о не само за Прњавор значајним инвестицијама и подухватима на Вијаци, на улазу у град из правца Дервенте и Станара, надомак прикључне петље на ауто-пут „9. јануар“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)