ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ У ОПШТИНИ УГЉЕВИК: Василије Перић посетио Мезграју, гради се реплика куће Филипа Вишњића

В. Митрић

31. 10. 2020. у 18:59

ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ У ОПШТИНИ УГЉЕВИК: Василије Перић посетио Мезграју, гради се реплика куће Филипа Вишњића

Фото: В. Митрић

НАЧЕКНИК општине Угљевик Василије Перић посетио је језеро у Месној заједници Мезграја, где је уређен простор за одмор и разоноду који је реализована у оквиру локалне грађанске иницијативе у окквиру акције „Заједно са Мајевицу“ у организацији Удружења грађана „Коријени“ из ове општине.

Перић је рекао да млади људи из општине Угљевик кроз различита удружења подносе иницијативе за разне добре пројекте у чему имају подршку локалне власти.

- У наредном периоду ћемо на бољи начин искористити туристичке потенцијале које имамо у нашој општини, а језеро у Мезграји је предивна локација која поред риболова се може искористити за туризам и рекреацију - рекао је Перић.У оквиру тог језера општина Угљевик у свом власништву има 100 хекатра земље. У близини је још једно језеро и у наредном периоду општина Угљевик ће урадити регулациони план, где ће се уредити целокупан простор.

Перић је рекао да ће се у Горњој Трнови, градити реплика родне куће чувеног гуслара и песника Филипа Вишњића.

- Имамо и могућност за развој верског туризма, јер је у близини Горње Трнове и манастир Тавна као и Новакова пећина али и бројне друге светиње нашег краја .додао је Перић уз оцену да ова општина има потенцијале за равој туризма.

Председник Удружења „Коријени“ Александар Крстић рекао је да је овај пројекат завршен уз сарадњу са Удружењом младих „Корак“ из општине Сапне уз подршку Института за развој младих "Култ“.

Фото: В. Митрић

- Све је ово урађено ради побољшања положаја и услова младих у нашим општинима, кроз ову иницијативу поставили смо четири комплета етно-мобилијара, које ће служити свим посјетиоцима овог предивног језера - рекао је .

- Уз подршку општине Угљевик, уређен је целокупан простор где је постављен етно-мобилијар.

- Ово је тек почетак активности, а планирамо да кроз ову иницијативу, да развијамо даље овај простор, а имамо два пројекта а то је соларна расвета на овом простору, и изнад језера имају остаци средњовековног утврђења Јаблан Град и на тај начин чувамо од заборава целокупну културну баштину како Угљевика тако и Републике Српске -додао је Крстић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)