РОДИТЕЉИ ПРОТЕСТОВАЛИ ИСПРЕД ШКОЛЕ: Не дамо да нашој деци украду детињство и школске другове

В. Благојевић

30. 10. 2020. у 01:20

РОДИТЕЉИ ПРОТЕСТОВАЛИ ИСПРЕД ШКОЛЕ: Не дамо да нашој деци украду детињство и школске другове

Фото: В. Благојевић

РОДИТЕЉИ и грађани Модриче и синоћ су у 17 часова, по четврти пут заредом, окупили се масовно испред основне школе „Свети Сава“ и потисали петицију, а затим су мирно прошетали центром града.

 Прекидање наставе и затварање школа на начин како је то урађено је крађа дјетињства нашој деци поручено је са скупа у Модричи. Модричани су синоћ прикупили још 312 потписа на петицију. За четири вечери у Модричи је прикуљено преко 780 потписа.

Ако може у фабрикама да ради по 50 или 100 људи на једном месту по седам осам сати, зашто деца не могу да буду у школама. Часови од 20 минута нису ништа јер наставници немају времена да адекватно испредавају деци сво градиво. И наставници нас подржавају само не смеју јавно а зна се из којих разлога. – рекао је Велибор Дабић један од организатора окупљања родитеља у Модричи.

Родитељи су огорчени и траже да се деца врате у како кажу нормалној школи какву сви знају и какву су они некада похађали.

Фото: В. Благојевић

-Ја сам мајка четворо деце и четири ђака. Значи потребна су ми четири лап топа или скупа телефона и четири интернета. То је апсурд и глупост, деца требају да имају доживљаје из школе, школски распуст, да знају како је учити и после одговарања добити оцену, па како је и побећи са часа, да имају друга и другарицу, да ли Лазара, Милоша, или Стефана, да ли Зорицу или Ружицу а не Хувеј, Ленор и Самсунг - огорчена је мајка Славица Ђукић.

Собзиром да је најављен почетак рада школа у понедељак 2.новембра, родитељи из Модриче су дефинисали своје захтеве.

-Тражимо да се врати нормално функионисање наставе и да час траје 45 минута, да се деца не деле по групама да се врати рад у нормално оделење. Оно што је најважније тражимо да у школским тоалетима има сапун за руке, убруси за руке и тоалет папир. Родитељи сматрају да наставници обраћају највећу пажњу мерењу температуре на уласку у школу и дезинфикцији руку, а када дете има потребу да оде у тоалета онда немају чиме опрати руке нити их обрисати пто може бити извор разне заразе.– назначио је Игор Видовић администратор групе „Вратимо децу у школе“.

Фото: В. Благојевић

Он је најавио наставак протеста испред школе у Модирчи до како је рекао испуњења захтева родитеља.

-У току је рад на формирању координациног тела које би роковдило протестима родитеља учника у целој Републици Српској. За почетак биће ту родитељи из Бијељние, Модриче Добоја и Приједора..- рекао је Видовић и напомено да у овом тренутку група „Вратимо децу у школе“ има 14 272 члана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)