ВРЕДНЕ РУКЕ СЕМБЕРИЈЕ: Организован Сајам женског предузетништва

Б. Милошевић

28. 10. 2020. у 16:38

ВРЕДНЕ РУКЕ СЕМБЕРИЈЕ: Организован Сајам женског предузетништва

Фото: Б. Милошевић

УЗ поштовање свих прописаних заштитних мера због вируса корона, Агенција за развој малих и средњих предузећа града Бијељине, у сарадњи са Женском задругом и удружењем занатлија ,,Предузетник,, организовала је дводневни Сајам женског предузетништва под називом ,,Вредне руке Семберије,,

Удружење за очување традиције и старих заната ,,Етно креатива,, из Јање,посетиоцима су изложили старе народне ношње и комаде одеће,настале ручним ткањем,хеклањем,вежењем,плетењем и шивењем,а однедавно,како рече председница Удружења Цвија Крајишник, ове вредне жене су почеле и производњу мирисних сапуна, на стари традиционални начин.

Снежана Тодоровић је посетиоцима Сајма понудила здраву,домаћу храну, припремљену од намирница које сама производи.

- Нудимо домаћи хлеб,проју,погачице,јела од меса,те домаћи мед и ракију, издваја Снежана само део од богате понуде семберске трпезе.

Светлана Рашевић Сарић,директорица ,,Женске задруге,, каже, да је њихова мисија помоћ женама без обзира да ли су предузетнице или из маргинализованих група.

- Жеља нам је да жена изађе из сиве зоне на тржиште,а овакви сајмови, који су и продајног карактера, прилика је да жене понешто и зараде. Богата понуда слатких и сланих јела, квалитетне, здраве зимнице и ручних радова, доказ је да жене не губе време ни у доба пандемије, и заслужују све похвале за свој труд - каже Светлана Рашевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)