НА СЛАВУ СЕ НЕ ЗОВЕ, ВЕЋ СЕ КАЖЕ ДА СЛАВА ЗОВЕ: Перић честитао славу становницима Угљевика

В. М.

27. 10. 2020. у 09:40

НА СЛАВУ СЕ НЕ ЗОВЕ, ВЕЋ СЕ КАЖЕ ДА СЛАВА ЗОВЕ: Перић честитао славу становницима Угљевика

В. Митрић

НАЧЕЛНИК општине Угљевик Василије Перић честитао је суграђанима крсну славу Свету Петку Параскеву уз поруку да су он најбитнији за овај крај.

- Све нас Угљевичане краси човекољубље, посвећеност породици и вери, приврженост Српској православној цркви која је вековима уназад очувала народ на овим просторима. Све нас Подмајевичане краси марљивост и вредан рад, као и спремност да учимо и прихватамо од других све што је добро, а управо захваљујући томе смо и успели, то је, заправо, и дало могућност да се изборимо за достојно место у Републици Српској и региону - истиче се у Перићевој честитки.

Перић је нагласио да су дани славља прилика за сумирање досадашњих постигнутих резултата, којих је, захваљујући добрим и вредним, домаћински васпитаним људима, уистину и било.

- Заједно са нашим суграђанима свих протеклих година постигли смо да Угљевик од неразвијене буде једна од најразвијенијих општина и по томе препознатљива у региону, дали смо огроман допринос у економском оснаживању Српске и постали пожељно место за живот, али и место у које се радо долази и општина са којом се радо сарађује на задовољство свих - подсетио је Перић у честитки.

Перић је суграђанима изразио захвалност истичући да успех никад не долази сам, да заједништво и слога међу народом, суграђанима, оснажују и деловање Општинске управе.

- Захвалан сам и поносан на све вас, на нашу истрајну борбу за бољи Угљевик и зато ћемо заједно наставити још снажније како бисмо савладали нове изазове, све који неминовно долазе, а за добробит будућих генерација - рекао је Перић.

Славско славље се одвија уз поштовање мера које су прописане због пандемије корона вируса, уз мање присуство гостију него обично, пре свега оних ван Угљевика, пријатеља, сарадника, сабораца и партнера ове општине.

Како каже протођакон др Љубомир Ранковић,уредник Гласа Цркве, издавачке куће Епархије шабачке, који је написао дивну књигу о крсним славама код Срба, који једини имају тај обичај, на славу се не зове, већ се каже да слава зове.

Код домаћина су, у дане славља, истиче угледни теолог, који је на тему слава и докторирао, врата широм отворена за све госте.

- Слава се не слави по протоколу,већ по убеђењу, вери и традицији, њој се радују и они који славе и они који им, од срца, долазе - указује др Ранковић.

- Слава је догађај саборности и слоге, љубави и мира. Слава је у души Србиновој нешто јако узвишено, па је свака прича око ње,која је супротна томе,у најмању руку, неприхватљива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)