ДНС НА ЛОКАЛУ ИЗАБРАО СНСД: Истекао рок који је дало председништво Демократског Народног Савеза одборима на терену

С. МИШЉЕНОВИЋ

22. 10. 2020. у 07:40

ДНС НА ЛОКАЛУ  ИЗАБРАО СНСД: Истекао рок који је дало председништво Демократског Народног Савеза одборима на терену

Фото Новости

ОПШТИНСКИ и градски одбори ДНС, њих више од 50 или три четвртине од укупног броја, одабрали су да наставе сарадњу са СНСД на локалу и да заједно подржавају једни друге на предстојећим локалним изборима.

Сарадњу са СНСД одбили су одбори сарајевско-романијске регије њих шест, као и Билећа и још раније Приједор.

Оваква порука са терена значи да чланство ДНС широм Републике Српске не жели да мења коалицију и раскида сваки облик сарадње са СНСД, каже извор из ДНС за "Новости".

- Након порука са терена, ове седмице биће одржана седница Председништва ДНС да се потврди став општинских и градских одбора. Поред Председништва, ове седмице се очекује још један састанак лидера ДНС Ненада Нешића и Милорада Додика, председника СНСД, око затегнутих односа двеју странака - каже извор "Новости".

ОДБИО ДА ДА ИЗЈАВУ

НЕНАД Нешић, председник ДНС, позван је јуче у МУП РС како би био саслушан у оквиру истраге о злоупотреби службеног положаја. Нешић се у пратњи адвоката Бранислава Цвијановића одазвао на позив, али је полицијским службеницима одбио да да изјаву.

- Одазвали смо се позиву, али изјаву ћемо дати када будемо позвани у тужилаштво - рекао је Цвијановић.
Он није открио шта се Нешићу ставља на терет.

Незванично сазнајемо да је реч о злоупотреби службеног положаја у вези с једним од тендера "Путева РС", вредним 23 милиона КМ.О. М.

Након одлуке Председништва ДНС протеклог викенда да напусте савез са СНСД након две деценије, одбори ове странке не желе у овом тренутку да окрећу леђа свом дугогодишњем партнеру. Међу градским одборима ДНС, који су одмах остали при ставу да подрже СНСД на локалу, између осталих су и Бањалука, Градишка, Бијељина, Лопаре, Угљевик...

Потпредседник ДНС Ђорђе Поповић изјавио је да та странка остаје верна коалицији са СНСД у општини Лопаре. Поповић је истакао да ове две странке веома добро сарађују, и да СНСД подржава ДНС кандидата за начелника Општине Срећка Илића.

- Ја сам веран коалицији у Лопарама, то је преломна тачка где је СДС увек имао огроман утицај - нагласио је Поповић.

СТАВ Ненад Нешић

Фото Новости

Општински одбор ДНС Угљевик саопштио је да ће подржавати и поштовати све одлуке Председништва и лидера ДНС, додавши да се у потпуности ставља на располагање органима странке.

ДНС је у Угљевику раније потписао подршку заједничком кандидату за начелника Општине Угљевик Милутину Тасовцу који се кандидовао испред СНСД, и у досадашњем периоду смо имали добру сарадњу.

- Став ДНС Угљевик, а везано за наступ на локалним изборима 2020. је да наставимо са подршком заједничком кандидату Тасовцу уз међусобно уважавање - саопштено је из ДНС Угљевик.

Иначе, пре званичног изласка ДНС из коалиције са СНСД, Ненад Нешић, председник ДНС, смењен је са функције директора ЈП "Путеви РС". Нешић је након смене поручио да се СНСД већ дужи период меша у рад ДНС што је и кулминирало одласком дела чланства и оснивањем ДЕМОС након прошлих општих избора.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)