УХАПШЕН ЂОРЂЕ ЋУЛУМ: Озлоглашени разбојник изручен БиХ

О.М.

20. 10. 2020. у 21:06

УХАПШЕН ЂОРЂЕ ЋУЛУМ: Озлоглашени разбојник изручен БиХ

Фото: Приватна архива

ЂОРЂЕ Ћулум из Бањалуке, оптужени за вишемилионска разбојништва, изручен је данас у БиХ и спроведен у КПЗ Бањалука на Туњицама, потврдио је "Новостима" директор Судске полиције РС Жељко Драгојевић.

Он је ухапшен у Швајцарској на основу међународне потернице коју је за њим расписао Окружни суд у Бањалуци, након што је престао да долази на суђења у предмету "Трезор".

У предмету "Трезор" суди се Синиши Страживуку, Јовици Караћу, Милошу Мрђену, Томиславу Кнежевићу, Жељку Павловићу, те Ђорђу Ћулуму и Аљоши Галићу. Свима се на терет ставља да су као чланови злочиначког удружења учествовали у оружаним пљачкама "тешким" око два милиона марака. Пљачке су почињене у периоду од  2008. до 2011. године на подручју Бањалуке и Приједора.

Оптужницом је обухваћена пљачка 1.035.230 КМ из Комерцијалне банке у Бањалуци, пљачка радника "Алфа секјуритија" од којих је отето 572.857 КМ, пљачка транспорта новца "Пошта Српске" када је обезбеђењу "Центурион" украдено 229.854 КМ, те пљачку 33.468 КМ из Реиффеисен банке...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)