ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Кршење мера затвара радње

В. М.

15. 10. 2020. у 22:01

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Кршење мера затвара радње

Фото: В. Митрић

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација на подручју Града Бијељина, у вези са вирусом корона, погоршава се, јер се свакодневно региструје све већи број оболелих и то са тешком клиничком сликом – истакнуто је на седници Градског штаба за ванредне ситуације.

У протекла 24 часа на подручју Града Бијељина регистрованo је 12 нових случајeвa позитивних на вирус корона. У ковид болници  хоспитализовано је 15 пацијената, од којих је осам са тешком клиничком сликом, а два су на респиратору. Највећи број позитивних је у доби до 35 година живота.

Све  мере Градског штаба усклађују се са републичким, које су продужене до 2. новембра. Указано је на неопходност појачаног рада свих надлежних органа и служби, с циљем ваљаног спровођења епидемилошких мера. С тим у вези, наглашено је да је од 13. октобра у примени Закон о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, којим је прописано да је у вршењу надзора надлежни инспектор овлашћен да правним лицима и предузетницима забрани рад, уколико утврди да се у контролисаном објекту не спроводе заштитне мере.

Градски штаб  донео је и закључак да се у оквиру обуке чланова бирачких одбора за предстојеће изборе, обави и едукација одређеног броја чланова у спровођењу епидемиолошких мера на дан избора, као и да се одобри новац за набавку дезинфекционих и других средстава у те сврхе.  У сусрет локалним изборима странкама и другим учесницима изборног процеса сугерисано је да се строго придржавају прописаних здравствених мера. Још једном је апеловано на становништво да озбиљно схвати погоршање епидемилошке ситуације и да се, у складу с тим, максимално дисциплиновано понаша и поштује наложене мере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)