ДАР ЗА РОЂЕНДАН: Нове књиге у Бијељинској библиотеци

В.Митрић

08. 10. 2020. у 17:29

ДАР ЗА РОЂЕНДАН: Нове књиге у Бијељинској библиотеци

Фото: В.Митрић

ФУНДУС Народне библиотеке „Филип Вишњић“ богатији је за 137 наслова, вредности 2.000 КМ, које је Градска управа, поводом Дана библиотекара Републике Српске, поклонила овој установи културе.

Јован Цвјетковић, директор Библиотеке, оценио је донацију као најпригоднији дар за Дан библиотекара, који се обeлежава 9. октобра.

- Пратимо потребе наших корисника и покушавамо да обезбедимо све оно што читаоци највише траже , а Дан библиотекара је прилика и да укажемо на важност књиге и читања, јер на тај начин чувамо културни идентитет нашег народа – поручио је Цвјетковић.

Он је истакао да Библиотека, заједно са Градском управом, ради на побољшању услова рада у овој установи, али и побољшању услуга које се корисницима пружају.

- Све просторије су климатизоване, зграда је прикључена на градску топлану, обезбедили смо бежични интернет, а на дечјем одељењу је почела електронска позајмица која ће ускоро бити могућа и на одељењу за одрасле. Када епидемиолошка ситуација дозволи, наставићемо и са промоцијом  књижевних дела у Великој сали – најавио је Цвјетковић.

Фото: В.Митрић

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да је Градска управа са задовољством издвојила средства за куповину нових књига и најавио да ће се овакав вид подршке Библиотеци наставити и у будуће.

- Није први пут да помажемо обнову књижног фонда Градске библиотеке јер ценимо што имамо установу која је у свом послу једна од најбољих у региону – поручио је Мићић.

Народна библиотека „Филип Вишњић“ је 2009. године имала 3.000 чланова и око 40.000 посета, док је 2019. година завршена са преко 10.000 чланова и око 200.000 посета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)