РОДИТЕЉИМА ИЗ ПАКЛА ПО 10 ГОДИНА РОБИЈЕ Терали децу да просе по киши и снегу, тукли их ако се врате без довољно новца

Novosti online

07. 10. 2020. у 13:28

РОДИТЕЉИМА ИЗ ПАКЛА ПО 10 ГОДИНА РОБИЈЕ Терали децу да просе по киши и снегу, тукли их ако се врате без довољно новца

Фото архива

КАНТОНАЛНИ суд Тузла осудио је Алмира (34) и Шехерзаду (37) Ахметовић из Тузле због кривичног дела трговина људима и изрекао им казне затвора у трајању од по 10 година.

Овај брачни пар је оптужен да су у периоду од јануара 2017. до марта 2018. године четворо деце, у животној доби од 7 до 11 година, који су с њима живели у породичној заједници у месту Михатовићи поред Тузле, присиљавали на просјачење како би себи прибавили корист тако што су им деца предавала сав испрошени новац који се по једном детету кретао од 20 до 150 КМ дневно.

При томе су користили њихову недовољну психичку развијеност и беспомоћан положај у којем су се налазили.

У оптужници је наведено да су децу будили рано ујутру и без обзира на временске прилике, температуру и годишње доба их превозили аутомобилом на локације у Тузли, Градачцу, Сребренику и Орашју.

Ту су их стално надзирали, терали да просјаче од јутра до касних вечерњих сати, претили им да ће их тући или их је Алмир и тукао уколико не донесу довољан дневни износ новца.

Забрањивали су им да троше новац на храну и за своје потребе, па су деца, неретко, на ниским температурама на удаљеним локацијама спавала на отвореном или су се пешице морали враћати да би им предали новац.

(Српска Инфо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)