МЕЂУ ТРОЈЕ ЗАРАЖЕНИХ И УЧИТЕЉИЦА, 12 УЧЕНИКА У ИЗОЛАЦИЈИ: Епидемиолошка ситуација у Прњавору

Н. Ђурић

22. 09. 2020. у 15:17

МЕЂУ ТРОЈЕ ЗАРАЖЕНИХ И УЧИТЕЉИЦА, 12 УЧЕНИКА У ИЗОЛАЦИЈИ: Епидемиолошка ситуација у Прњавору

Фото: Н. Ђурић

НАКОН суседне Дервенте где су у две основне школе, ОШ „Никола Тесла“ и ОШ „19. април“, короном заражена двојица наставника а тренутно више од 60 ученика стављено у изолацију, вирус је ушао и школу у Прњавору, где је заражена једна учитељица а њен разред стављен у четрнаестодневну изолацију.

- Особа млађе животне доби ради као учитељица у продуженом боравку у Основној школи „Никола Тесла“. У складу са упутама Хигијенско–епидемиолошке службе Дома здравља Прњавор, деца која су боравила у продуженом боравку у другој групи биће стављена у кућну изолацију у трајању од 14 дана-и званично је данас саопштено из Општинског штаба за ванредне ситуације Прњавор. 

То нам је портврдио и Војин Глувић, директор ОШ „Никола Тесла“, додавши да су у овој највећој прњаворској школи предузели све мере опреза и заштите.

- Званичан извештај о присуству корона вируса је саопштен данас, али пошто је учитељица била на настави у прошли петак, да би избегли сваки ризик и евентуалне последице, поступили смо по упутама Хигијенско–епидемиолошке службе Дома здравља. Тако је, уз учитељицу, на кућну изолацију стављено и 12 ученика, тачније деце која су похађала наставу у продуженом боравку-каже, за „Новости“, Глувић.

Директор „Тесле“, која броји више од 870 ученика, изражава наду да нико од ученика није заражен, пошто је, како каже, учитељица поштовала све мере заштите, уз дистанцу је носила и маску. Истовремено, свакодневно се врши и редовито проветравање просторија, као и по четири пута дезинфекција подова и плафона.

Иначе, данас је наведено да су још укупно три особе заражене корона вирусом у Прњавору.

Осим учитељице, новозаражени су и мушкарац и жена средње животне доби, које се налазе у кућној изолацији.

Под здравственим надзором тренутно се налази 56 особа, а од почетка пандемије на подручју прњаворске општине регистрована је укупно 221 оосба заражена вирусом корона, а 185 лица се опоравило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)