ДОДИК ПИСАО ТРАМПУ: Поздравио иницијативу америчког председника, главна тема премештање амбасаде

Танјуг

20. 09. 2020. у 17:59

ДОДИК ПИСАО ТРАМПУ: Поздравио иницијативу америчког председника, главна тема премештање амбасаде

Фото: Д. Поздеровић/Танјуг

ДАН након што је поднео захтев за одржавање ванредне седнице Председништа БиХ са иницијативом за премештање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалем, српски члан Председништва Милорад Додик је писао америчком председнику Доналду Трампу

Како се наводи, Додик је у писму поздравио иницијативу Трампа за нормализацију односа између Израела и Уједињених Арапских Емирата, оценивши да је реч о историјским споразуму и изражавајући уверење да ће он допринети миру, стабилности и просперитету региона.

- Као српски члан Председништва БиХ, желим да дам допринос и подршку вашим мировним иницијативама у вези с Израелом. Због тога сам у Председништву БиХ иницирао пребацивање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим - написао је Додик Трампу у писму упућеном 9. септембра.

У наставку писма, Додик је објаснио да је процес доношења одлука у Председништву БиХ такав да сва три члана морају гласати "за" и да ће за његов предлог бити потребно и одобрење још два члана Председништва.

- Надам се да ће чланови Председништва БиХ из реда бошњачког и хрватског народа разумети да би ова одлука била велики допринос у постизању коначног мировног решења за Израел, а Босна и Херцеговина би следила пример Сједињених Америчких Држава - поручио је Додик.

Друга два члана Председништва БиХ, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, били су против Додикове идеје о премештању Амбасаде БиХ из Тела Авива у Јерусалим.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Demagogija i blef

21.09.2020. 08:14

Eto ga na. Dodik Milorade rješava krupna pitanja od značaja za Bliski Istok, odnose Izraela sa arapskim komšijama. Šta da se radi, takav je to kapacitet. Davno je on prevazišao ove lokalne relacije, RS-u, BH-u, balkanska pitanja za njega su sićova. Zaslužuje on više, brže, veće, krupnije, značajnije, zvučnije. Samo da zveči i zvoni.