ЈУНАЦИМА ПУНА ПАЖЊА: Сећање на одбрану села Мезграја

В. Митрић

13. 09. 2020. у 19:11

У ПОДМАЈЕВИЧКОМ селу Мезграја обелжено 26 година од када су га храбри српски борци, 13. септембра 1994. године, оддбранили од снаге такозване Армије БиХ из Теочака и убиле три недужна цивила.

ЈУНАЦИМА ПУНА ПАЖЊА: Сећање на одбрану села Мезграја

Фото: В. Митрић

Сродници страдалих цивила и палих осам бораца из села, представници БО Угљевик и локалне власти, паљењем свећа и полагањем венаца,указали су, уз парастор пажњу за њихово  вечно дело, које садашњи нараштају не дозвољавају никако да падне у заборав или у сенку.

Фото: В. Митрић

Мештанин Мезграје Митар Нешковић рекао је да је на данашњи дан 1994. године у раним јутарњим часова упала такозвана Армија БиХ и убила три цивила и два војника ВРС.

- Мештани Мезграје су познати по томе што су бранили своје село и породице и сви наши погинули мештани су живот изгубили овде бранећи наш крај -каже Нешковић.
Начелник Угљевика Василије Перић наглашава да су ови див јунаци наших дана својим животима бранили и одбранили село и линију наше одбране.

Фото: В. Митрић


-Овдје је била прва линија одбране, а становници Мезграје су дали огроман допринос стварању Републике Српске и заштиту српског народа - рекао је Перић и указао да је потребно његовати идеале за које су погинули српски борци.
Председник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић подсетио је да је на данашњи дан учињен ратни злочин над цивилима овог места а да за то нико није одговарао.

Фото: В. Митрић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)